fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Дерев’янко: Світові газові компанії працюють з рентабельністю 30-40%, українські олігархи хочуть отримувати 500-600%. ВІДЕО

Дерев’янко: Світові газові компанії працюють з рентабельністю 30-40%, українські олігархи хочуть отримувати 500-600%. ВІДЕО

Політика 11:51, 25.10, 2018

Якщо в Україні буде діяти ринкова ціна на газ, а не адміністративна, українці будуть сплачувати за блакитне паливо значно менше.

Про це заявив один з лідерів партії РНС, кандидат в Президенти України, народний депутат Юрій Дерев’янко в ефірі телеканалу "Еспресо".

Коментуючи нещодавнє рішення Кабміну підвищити ціни на газ на 23,5%, Дерев’янко заявив: "Я особисто і РУХ НОВИХ СИЛ категорично проти, щоб такі рішення уряд приймав. Ціна має бути ринкова. Ринкова ціна – це не означає адміністративна, олігархічна, бандитська. Ринок мав бив становити цю ціну".

Натомість, наголосив нардеп, ціна встановлюється постановою уряду. "Коли ми говоримо про ринкову ціну, а встановлюємо адміністративну, це називається брехня. Це називається грабіж. Я думаю, що ринкова ціна, навіть для промисловості, була б значно менша, ніж та, яка сьогодні є для громадян України", – підкреслив Дерев’янко.

Він додав, що ринкова ціна означатиме попит і пропозицію.

"Ринкова ціна означає, що на ринку видобутку газу в Україні працює не тільки компанія Ахметова, Пінчука, Коломойського, Порошенка чи Авакова, а, в першу чергу, працюють величезні видобувачі газу, такі як British Petrolium, Shell та інші, яким влада України дає можливість це робити, і формується попит і пропозиція газу", – сказав політик.

Він додав, що такі компанії працюють у всьому світі з рентабельністю 30-40%, і вони не будуть зловживати монопольними зговорами, як це відбувається в Україні.

"Це просто обман, але реально за цим стоїть можливість збагачення. 500-600% рентабельності сьогодні українського газовидобутку – це те, що їх влаштовує", – прокоментував Дерев’янко ситуацію в Україні.

Нагадаємо, 19 жовтня Кабмін повідомив, що прийняв рішення про підвищення ціни на газ для побутових споживачів. З 1 листопада 1000 кубометрів газу коштуватиме 8550 гривень замість 6900.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: