fbpx

Дерев’янко та Сакварелідзе розповіли, як змінити країну за 70 днів

Політика 15:13, 18.07, 2017

Команда "Руху нових сил" напрацювала план зміни країни за 70 днів – 5 сесійних тижнів нової влади у Верховній Раді, за які можна кардинально змінити систему в Україні та дати поштовх для її розвитку. Цей план передбачає прийняття законів, які реформують державне управління, податкову та митну системи, економіку, галузі освіти та охорони здоров'я.

Про План порятунку країни за 70 днів розповіли члени Ради партії "Рух нових сил Михайла Саакашвілі" нардеп Юрій Дерев’янко та Давід Сакварелідзе в програмі "На часі" на 402 каналі.
Так, за словами Дерев’янка та Сакварелідзе, перший сесійний тиждень передбачає удар по корупції та реформу політичної системи: створення антикорупційних судів, скасування застави для корупціонерів, пом'якшення покарання в обмін на повернення активів та викриття спільників, заборона прокуратурі, СБУ та поліції тиснути на бізнес, створення фінансової поліції, прийняття закону про імпічмент Президента, нового закону про вибори, зняття депутатської недоторканності, запровадження процедури відкликання депутатів, заборона олігархам володіти телеканалами.

"У Грузії ми вже приймали закон про "злодіїв в законі" – олігархів. В Україні зараз влада зосереджена в руках кількох олігархів, що не дає країні розвиватись. Тому в законодавстві треба чітко прописати, що мають виконувати олігархи, щоб вони були підприємцями, а не монополістами", – зазначив Сакварелідзе.

На 2-му сесійному тижні пропонується перезавантажити держслужбу (скоротити функції виконавчої влади, розпустити обласні і районні держадміністрації, оновити штат високопосадовців і підняти зарплати держслужбовцям тощо) та прийняти блок законів про економічну свободу.

"Забезпечити вільний доступ до адміністративних послуг держави – це те, на чому у нас багато піаряться, але не зробили навіть половину від того, що в Грузії. Треба скоротити 80% дозволів, ліцензій та регуляцій – аналогічно було зроблено в Грузії, ніхто від цього не постраждав, і все працює. Забезпечити гарантію прав власності та цивілізований ринок землі, щоб припинити рейдерські захоплення землі та її дерибан",  каже Дерев’янко.

На 3-му сесійному тижні "Рух нових сил" пропонує провести митну та податкову реформи  зменшити кількість податків та ставок мита, зменшити податкове навантаження на працю з 42% до 20%, впровадити єдиний платіж за розмитнення авто  300 євро, впровадити розмитнення за 15-30 хвилин та створити мережу Відкритих митних просторів.

"Такий відкритий митний простір започаткували в Одесі, там зробили термінал, поставили програмне забезпечення, однак на рівні Президента цей процес був заблокований, бо це б понесло за собою втрати корупційних потоків",  каже Дерев’янко.

Також на 3-му сесійному тижні необхідно знищити монополії – ліквідувати їх в електроенергетиці, нафтогазовій сфері, транспортній системі, ЖКГ, створити конкурентні механізми доступу до природних ресурсів (надр, лісів, землі), скасувати преференції та податкові і тарифні пільги для олігархів, створити незалежні регулятори в енергетиці та на транспорті.

"В кожній країні такі регулятори існують, як у нас НКРЕКП, але він не має бути імені Вовка, Порошенка, Ахметова та інших. Це має бути реальний регулятор, який має забезпечувати незловживання на цьому ринку послуг",  переконаний нардеп.

Четвертий сесійний тиждень "Рух нових сил" пропонує присвятити досягненню миру в країні  законодавчо визнати ОРДЛО окупованими територіями та заборонити будь-яку торгівлю з ними, замінити пострадянський генералітет на освічених командирів, що проявили себе у війні, прийняти закон про відновлення інфраструктури Донбасу, ліквідувати Укроборонпром та прийняти нову програму озброєнь.

"Навіть американці відмовляють працівникам Укроборонпрому у візах, бо вони в них у чорному списку корупціонерів",  акцентував Дерев’янко.

Також цього тижня необхідно прийняти ряд законів для розвитку інфраструктури: збільшити державні інвестиції в будівництво доріг та відновлення регіональних аеропортів, розпочати приватизацію морських портів з залученням найбільших компаній світу та ліквідацію АМПУ, ліквідувати Укравтодор та відкрити доступ іноземних будівельних компаній на ринок України.

На 5-му тижні, кажуть Дерев’янко та Саквалерідзе, треба вирішити ключові для кожного українця проблеми у галузі освіти та охорони здоров’я. РУХ НОВИХ СИЛ пропонує побудувати систему освіти за грузинським принципом "гроші йдуть за студентом і учнем".
У галузі охорони здоров’я необхідно ухвалити закон про страхову медицину за принципом "гроші прямують за пацієнтом", реформувати екстрену медицину, впровадити програму "Доступна медицина в сільській місцевості" та ухвалити генеральний план побудови 500 сучасних лікарень.

"Ми пропонуємо цю програму п'яти сесійних тижнів як платформу для об’єднання. Якщо людина розуміє, що серед кроків цієї програми вона побачила себе, тоді треба об’єднуватись",  кажуть представники "Руху нових сил".

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: