fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Дерев'янко: Наступного року ми маємо витіснити весь "нафталін" із влади за допомогою нового виборчого законодавства. ВІДЕО

Дерев'янко: Наступного року ми маємо витіснити весь "нафталін" із влади за допомогою нового виборчого законодавства. ВІДЕО

Політика 09:53, 17.10, 2018

Верховна Рада України повинна ще в цій каденції ухвалити новий Виборчий кодекс з відкритими партійними списками, забороною політичної телевізійної і бордової реклами та скасуванням мажоритарної системи.

Про це заявив один з лідерів партії РНС, кандидат в Президенти України, народний депутат Юрій Дерев’янко на брифінгу в парламенті.

Він нагадав, що у вівторок багато українців, в тому числі активісти РУХУ НОВИХ СИЛ, вийшли під Верховну Раду, щоб нагадати більшості, народним депутатам про їхні зобов’язання, які вони дали 4 роки тому, коли були обрані до парламенту.

"Прийняття Виборчого кодексу є однією з передвиборчих обіцянок Президента – в перший рік змінити закон про вибори, скасувати мажоритарку, впровадити пропорційну систему з відкритими партійними списками, забороною політичної телереклами, бордової реклами. Також всі підписанти коаліційної угоди зобов’язувались ще в 1 кварталі 2015 року ухвалити відповідний закон", – нагадав Дерев’янко.

Він обурився тим, що на п’ятому році роботи парламенту цей закон досі не ухвалений. Дерев’янко додав, що робоча група, яка розглядає поправки до цього закону, працює незадовільно і розглянула лише половину з понад 4 тисяч поправок. Дерев’янко звернувся до спікера Андрія Парубія з вимогою дати доручення профільному комітету і прискорити роботу над цим законопроектом.

"Наступного року ми маємо витіснити весь нафталін, який тут є, а також замінити президента і мати шанс через новий виборчий закон, щоб від громад, від людей були обрані гідні, достойні представники, народні депутати в наступну каденцію", – підкреслив Дерев’янко.

Нагадаємо, 7 листопада 2017 року Верховна Рада України прийняла в першому читанні проект Виборчого кодексу України. Законопроект №3112-1 підтримали 226 депутатів. Він, зокрема, передбачає проведення парламентських виборів у 27 виборчих регіонах.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: