fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Дерев’янко: У п’ятницю автомобілісти з усієї країни зберуться та обговорять подальші кроки, щоб влада їх почула. ВІДЕО

Дерев’янко: У п’ятницю автомобілісти з усієї країни зберуться та обговорять подальші кроки, щоб влада їх почула. ВІДЕО

Політика 17:04, 06.02, 2019

Автомобілісти з усієї України вимагають ухвалити законопроекти № 9518 та 9519, які встановлюють ставку розмитнення 10% від вартості автомобіля.

Про це заявив один з лідерів партії "ВОЛЯ", кандидат в Президенти України, народний депутат Юрій Дерев’янко на брифінгу в парламенті 5 лютого. 
Він повідомив, що 22 лютого завершиться пільговий період для розмитнення автомобілів.  

"Закони, які були ухвалені в кінці року, не вирішили проблеми, а навпаки – створили",  заявив нардеп. 

Він навів дані ДФС, згідно з якими було розмитнено близько 60 тисяч авто. 

"З них 40 тисяч  це старі автомобілі, а 20 тисяч – нові. Такими темпами максимум може бути розмитнено до 80-100 тисяч авто. Це при тому, що українців, які використовували автомобілі з європейською реєстрацією, понад 1 млн 100 тисяч, а понад 300 тисяч власників мають порушення або по транзиту, або по тимчасовому ввезенню",  описав Дерев’янко ситуацію. 

Він заявив, що разом з автомобілістами з усієї України пропонує вихід з цієї ситуації: ухвалити нові закони про розмитнення авто. Дерев’янко підкреслив, що до 22 лютого лишився один пленарний тиждень, а фактично лише один день голосування – четвер. 

"Ініціативні групи, які були створені по всій Україні та об’єднали кілька десятків тисяч автомобілістів, понад 80 координаторів ініціативних груп розробили законопроекти 9518 та 9519 – внесення змін до Митного кодексу і Податкового кодексу, які передбачають розмитнення автомобілів за ставкою 10% від їхньої вартості",  заявив Дерев’янко. 

Він вважає, що потрібно вчинити за аналогією з електрокарами, які мають ставку розмитнення 0% на три роки.

"Це дасть можливість встановити єдині для всіх автомобілістів правила та отримати в бюджет в перший рік понад 23 мільярди гривень",  запевнив кандидат в Президенти. 

Дерев’янко поінформував, що у п’ятницю, 8 лютого, о 19.00 відбудеться зустріч з усіма координаторами ініціативних груп з усієї країни, які є співавторами цих законопроектів, щоб скоординувати подальші дії, аби влада їх почула. 

Також Юрій Дерев’янко нагадав, що ініціював Конституційне подання щодо невідповідності Конституції України законопроектів 8487 та 8488, які були прийняті в кінці минулого року. "Ми маємо вже 28 підписів народних депутатів, які його підтримали. Нам треба 45 підписів",  пояснив депутат. 

Нагадаємо, 31 січня Юрій Дерев’янко зареєстрував в парламенті законопроекти №9518 та №9519 щодо спрощення оподаткування транспортних засобів та встановлення ставки оподаткування 10% від вартості автомобіля. Відповідні зміни депутат пропонує внести в Податковий та Митний кодекси України, повідомила прес-служба нардепа.   

Співавторами законопроектів стали понад 80 представників ініціативних груп з більшості регіонів України.

Заповніть форму

Політична реклама

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: