fbpx

Дерев‘янко у рідному місті прозвітував про свою діяльність та заявив, що йде в Президенти. ФОТО

Політика 20:04, 15.12, 2018

Один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ, кандидат в Президенти, народний депутат Юрій Дерев’янко обговорив у Надвірній свій план побудови нової системи в Україні та прозвітував за рік роботи на виборчому окрузі.

Поспілкуватися з Юрієм Дерев’янком до Надвірної приїхали також представники Богородчанщини та Яремчанської міськрад. Нардеп нагадав, що під час парламентських виборів він отримав 70% голосів виборців на окрузі, а це один із найкращих результатів по Україні.

За рік роботи депутатських приймалень на окрузі помічники-консультанти народного депутата і юристи надали правову, інформаційну, консультативну допомогу майже 5 тисячам прикарпатців.

Юрій Дерев’янко також озвучив і свою принципову позицію у законотворчій діяльності.

"Я захищаю і відстоюю децентралізацію і роблю все для того, аби наші громади ставали сильнішими. Не голосував за пенсійну і медичну реформи. Адже вважаю, що це абсолютна імітація. Також я не підтримував рішення, які стосуються нібито формування так званих ринкових цін на енергоносії і на комунальні послуги",  зауважив нардеп. 

У Верховній Раді Юрій Дерев’янко зареєстрував 22 законопроекти.

Серед них для округу та Прикарпаття загалом величезне значення має законопроект про зміни до податкового кодексу №8169. Йдеться про скасування пільгової плати за земельні ділянки для залізниць та гірничодобувних підприємств.

Юрій Дерев'янко зазначив, що у зв'язку із внесенням змін до Податкового кодексу суттєво зменшились надходження до місцевих бюджетів: "Від такої "пільги" бюджети, до прикладу, Биткова, Пасічної, Пньова недоотримують 75% від запланованих податків. Такий шахрайський механізм дав можливість "Укрнафті", "Укргазвидобуванню", які отримують шалені гроші за тарифи, які ми платимо, платити в місцеві бюджети лише 25% податку за землю. По кожному селу це втрати від 1 до 2 мільйонів гривень".

Відтак, наголосив нардеп, після численних консультацій з Мінфіном йому таки вдалося, аби "Укрзалізниця" в 2019 році почала платити повноцінні податки. 

Розповів присутнім Дерев’янко і про те, що він голосував за розірвання договору з РФ, за єдину помісну церкву в Україні, сильну боєздатну українську армію і не голосував за введення воєнного стану. Адже вважає, що агресію Росії проти України Порошенко використав нечесно, щоб зберегти владу та вкрасти українські активи. 

Окрім цього, за сприяння Дерев’янка з державного бюджету виділено кошти на ремонт автомобільної дороги Яблунів – Делятин. Нагадаємо, нардеп на початку літа вимагав від Уряду та голови Івано-Франківської ОДА негайно відремонтувати дорогу. Підтримав Дерев’янко і протестувальників з навколишніх населених пунктів, які приїхали з вимогою виділити гроші на дорогу до керівництва області.

Неабияких зусиль народний депутат доклав і до утворення Надвірнянського госпітального округу, який включатиме Надвірнянський, Богородчанський райони, населені пункти Яремчанської міської ради та Старобогородчанської ОТГ. Він зробив усе можливе, аби після реформи адміністративно-територіального устрою в Івано-Франківській області було не 3, а 5 районів: Івано-Франківський, Калуський, Коломийський, Косівський та Надвірнянський.

"Я неодноразово звертався з проханням зберегти Надвірнянський район та врахувати особливості гірських територій Прикарпаття при впровадженні реформи децентралізації. В результаті цього уряд представив проект нової територіальної основи, яка повинна сформуватися в Україні до 2020 року. В ньому враховані пропозиції щодо існування 5 районів в Івано-Франківській області",  зазначив Дерев’янко.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: