fbpx

Дерев’янко: Українці влаштували Порошенку народний імпічмент. ВІДЕО

Політика 11:05, 24.04, 2019

На виборах Президента України відбувся народний імпічмент Петру Порошенку, однак Україні потрібен закон про імпічмент Президента, який має бути ухвалений в цей четвер у Верховній Раді.

Про це заявив лідер партії "ВОЛЯ", народний депутат Юрій Дерев’янко на брифінгу в парламенті у вівторок.

"На цих виборах українці проголосували на зміни. Українці показали, що відбувся своєрідний народний імпічмент чинному президенту", – сказав Дерев’янко.

Він нагадав, що коаліційна угода передбачала ухвалення закону про імпічмент в 2015 році, однак цього не сталось.

"Надзвичайно велика ціна була заплачена в 2014 році, коли за відсутності легального способу відправити президента у відставку через процедуру імпічменту ми виходили на Майдан, заплатили дорогу ціну, щоб Президент пішов геть", – зазначив Дерев’янко.

Він вважає, що у 2019 році українці, як ніколи, близькі до того, щоб мати таке законодавство.

"Я зареєстрував законопроект 7248 про імпічмент ще у 2017 році, який вперше за 23 роки чинної Конституції має врегулювати інститут президентства в законодавчому полі", – підкреслив Юрій Дерев’янко.

Він зазначив, що в понеділок спікер парламенту Андрій Парубій пообіцяв, що в четвер, 25 квітня, депутати зможуть розглянути законопроект про Президента і порядок припинення його повноважень (про імпічмент).

"Це надзвичайно важливо ще й тому, що всі цивілізовані країни світу мають таке законодавство: США, більшість європейських країн, більшість азійських країн, в тому числі Південна Корея. Ми бачили, як ці процедури застосовувались кілька разів", – зазначив нардеп.

Дерев’янко підкреслив, що новообраний Президент Володимир Зеленський кілька разів наголошував на тому, що закон про імпічмент – це один із пріоритетів, який має бути ухвалений, так само як закон про вибори і закон про скасування депутатської недоторканності.

"Тому законопроект 7248 або інший альтернативний законопроект про імпічмент має бути ухвалений вже цього четверга, щоб в Україні за 28 років незалежності врешті з’явився цей закон", – звернувся Дерев’янко до усіх народних депутатів та голови парламенту Андрія Парубія.

Нагадаємо, спікер Андрій Парубій заявив, що в четвер, 25 квітня, парламент може розглянути проект закону про президента, в якому буде розділ про імпічмент.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: