fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Дерев’янко: В основі листа до Президента та ініціювання процедури імпічменту лежать одні й ті ж факти можливих корупційних злочинів Порошенка. ВІДЕО

Дерев’янко: В основі листа до Президента та ініціювання процедури імпічменту лежать одні й ті ж факти можливих корупційних злочинів Порошенка. ВІДЕО

Політика 14:05, 04.10, 2018

В основі листа 40 народних депутатів до Президента Петра Порошенка з вимогою відзвітувати за можливі корупційні злочини та ініціюванням процедури імпічменту лежать одні й ті ж факти можливих корупційних злочинів, оприлюднені українськими та зарубіжними ЗМІ.

Про це заявив в ефірі телеканалу UA:Перший один з лідерів РНС, кандидат в Президенти України народний депутат Юрій Дерев’янко, який підписав лист до Президента Порошенка з вимогою відзвітувати про можливі корупційні злочини.

"Жодний факт, який викладений в цьому листі, це не є фейком, це інформація з українських і зарубіжних ЗМІ, яка стала основою цього листа", – підкреслив Дерев’янко.

Він нагадав, що підписав не тільки цей лист, а й ініціював в парламенті відповідну процедуру, для того щоб ці факти розслідувати, зареєструвавши постанову про початок розслідування можливих злочинів Порошенка через процедуру імпічменту.

"Ми маємо уже 63 підписи народних депутатів стосовно офіційної процедури розслідування злочинів Президента в порядку імпічменту, де нам треба набрати 226 підписів народних депутатів. В основі і цього звернення, і проекту постанови щодо початку процедури розслідування лежать одні й ті самі факти, які ми маємо від українських та міжнародних ЗМІ", – повідомив нардеп.

"Ми дійсно б хотіли, щоб ці розслідування були проведені об’єктивно, тим більше, якщо представники Президента вважають, що це фейк. Українці повинні точно знати, хто підписав, а хто не хоче підписувати. Якщо не хочуть підписувати БПП, Радикальна партія, Народний Фронт, Опоблок та інші, то це означає, що ці люди хочуть просто покривати можливі злочини", – додав Дерев’янко.

За його словами, мова йде про наступні можливі злочини:

1. Наявність у Порошенка незадекларованого майна, корпоративних прав та коштів в офшорних юрисдикціях і ухилення від оподаткування в Україні на суму понад 25 млн доларів.

2. Схема формування ціни на електроенергію "Роттердам+" та забезпечення понад 20 млрд грн прибутку олігарху Ахметову.

3. Зловживання Президентом владою з метою виграшу тендерів на постачання українській армії за завищеними цінами обладнання, виробленого підконтрольними йому підприємствами.

4. Ремонт фрегата "Гетьман Сагайдачний" на "Заводі "Кузня на Рибальському", кінцевими бенефіціарами якого є Порошенко і Кононенко.

5. Володіння незадекларованим зерновим і крохмальним бізнесом у РФ.

6. Функціонування Липецької кондитерської фабрики в РФ і отримання Порошенком від неї прибутків у сумі 1,4 млрд грн.

7. Підкуп народних депутатів перед голосуваннями, зокрема з кадрових питань – при призначенні Юрія Луценка Генеральним прокурором.

8. Отримання неправомірної вигоди в сумі 6 млн доларів за реєстрацію кандидатом у народні депутати Олександра Онищенка.

9. Отримання неправомірної вигоди у вигляді поставки газу на 10 млн доларів для компаній, пов’язаних з Президентом, в обмін на входження міністра екології часів Януковича Злочевського в певні компанії з розподілом прибутків 50/50 та закриття проти нього кримінальних проваджень.

10. Перехід контролю над частиною нафтопроводу протяжністю 1433 км через ряд компаній до олігархів Курченка та Медведчука та отримання Порошенком 25% прибутку за "дахування" цієї схеми.

11. Незаконне захоплення земельних ділянок, зокрема землі в так званому "Царському селі" в центрі Києва, захоплення баз відпочинку в селі Козин, де знаходиться маєток Порошенка.

12. 1,5 млн грн конфіскованих коштів Януковича було в ручному режимі розподілено урядом в якості дотацій агрохолдингам, що належать друзям Порошенка.

13. Спільне ведення бізнесу та отримання багатомільйонних доходів від російського олігарха Григоришина.

14. Встановлення Президентом контролю над Національним агентством з питань запобігання корупції, Державним бюро розслідувань, Генеральною прокуратурою, Національною комісією з регулювання сфери комунальних послуг, головами місцевих держадміністрацій та судами.

16. Систематичне порушення Порошенком Конституції України: підписання законів, що розширюють сферу його повноважень, створення неконституційних органів.

17. Встановлення контролю над медіаполітикою в країні внаслідок володіння власними медіаактивами та через вплив АПУ на ЗМІ.

18. Використання інструменту позбавлення громадянства та кримінальних переслідувань опозиційних політиків та громадських активістів для політичних репресій.

Нагадаємо, 14 травня 2018 року Юрій Дерев’янко розпочав збір підписів народних депутатів для початку парламентської процедури розслідування можливих злочинів Порошенка через процедуру імпічменту.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: