fbpx

Дерев'янко: Влада грабує українців, прикриваючись вимогами МВФ. ВІДЕО

Політика 18:14, 23.10, 2018

Президент Петро Порошенко разом із власниками газовидобувних компаній продовжують грабувати українців, піднімаючи ціни на газ та прикриваючись при цьому вимогами Міжнародного валютного фонду.

Про це заявив один із лідерів партії РНС, кандидат в Президенти, народний депутат Юрій Дерев’янко на своїй сторінці у Facebook.

"Порошенко в інтересах себе особисто, в інтересах Ахметова, Пінчука, Авакова, Бойка, Фірташа та інших власників газовидобувних компаній в Україні продовжує сьогодні грабувати українців шляхом підняття на 23,5 % цін на газ", – заявив нардеп.

Він зауважив, що після підняття цін на газ Президент Порошенко оголосив, що він хоче захистити найбільш незахищених людей – шляхом доручення прем’єр-міністру Гройсману розширити нормативи для виплати субсидій. "Тільки мені не зовсім зрозуміло, Петро Олексійович у цій ситуації піклується про людей чи про олігархів, які тепер будуть отримувати за газ на 23% більше!? Бо якщо про людей, то треба було просто ціну не підвищувати", – підкреслив політик.

Дерев’янко вважає, що влада прикривається вимогами МВФ, які сама і сформувала, для того щоб піднімати ціну на газ. "Але МВФ ніколи таких вимог не висував. Єдине, чого хоче МВФ, це щоб Україна мала збалансований бюджет, який дозволятиме платити по рахунках. Але для того, щоб бюджет був збалансованим, з нього просто не потрібно красти", – підкреслив політик.

Дерев’янко висловив сподівання, що наступного року це вдасться зупинити.

"Я сподіваюсь, що наступного року ми все це з вами спокійно зупинимо. Абсолютно чітко викинувши з посади і президента Порошенка, і всіх інших посіпак, які засіли сьогодні у Верховній Раді і обслуговують інтереси цих олігархів. Наступний рік для нас є абсолютно вирішальний. Шановні українці, давайте спокійно підготуємось до того, щоб всіх їх витіснити абсолютно з усіх їхніх посад, вернемо ціну на газ назад, зробимо її в кілька разів нижчою через ринкові механізми, через наявну конкуренцію, яку ми точно створимо з вами, і все поставимо на свої місця", – підкреслив Дерев’янко.

Нагадаємо, 19 жовтня Кабмін повідомив, що прийняв рішення про підвищення ціни на газ для побутових споживачів. З 1 листопада 1000 кубометрів газу коштуватиме 8550 гривень замість 6900.

Президент України Петро Порошенко заявив, що поставив перед урядом вимогу щодо розширення програми надання субсидій після зростання ціни на газ для населення.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: