fbpx

Дерев’янко: Влада водить за ніс українців, які їздять на автомобілях з єврореєстрацією. ВІДЕО

Політика 11:11, 20.06, 2018

Запропоновані владою законопроекти щодо автомобілів на іноземній реєстрації не вирішать проблеми, яка склалась в Україні.

Про це заявив один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ, народний депутат Юрій Дерев'янко. 

"Влада в черговий раз водить за ніс українців, які використовують автомобілі на єврономерах", – вважає нардеп. 

Він повідомив, що у Верховну Раду були внесені два законопроекти, які мають збільшити штрафи для нерозмитнених автомобілів на "євробляхах". Інший законопроект пропонує встановити розмір розмитнення таких автомобілів в середньому 800 євро і більше. 

"Я особисто не голосував за цю профанацію, і законопроекти не були включені в порядок денний. Це ніщо інше, як окозамилювання. І жодним чином не вирішує проблему по суті", – підкреслив Дерев'янко. 

Він нагадав, що РУХ НОВИХ СИЛ вже давно виступає за те, щоб будь-які автомобілі в Україні розмитнювались за ставками 300-500 євро. 

"Раніше ми пропонували нашим громадянам в перехідний період платити офіційно в бюджет 200-250 євро за рік користування таким автомобілем. Це б дозволило офіційно отримувати в бюджет 3-4 мільярди гривень. Цей варіант міг би бути компромісним, поки економіка не запрацює", – переконаний політик. 

Він висловив сподівання, що за кілька років після зміни цієї влади люди зможуть нарешті "встати на ноги". "І тоді ми зможемо повернутись до цієї розмови про розмір ставок на розмитнення авто", – підсумував депутат. 

Нагадаємо, 19 червня народні депутати не внесли до порядку денного законопроекти №8487 і №8488 щодо автомобілів на єврономерах. Один із законопроектів передбачає зниження акцизу на авто з урахуванням об'єму двигуна та віку транспорту, другий передбачає введення штрафів для тих, хто порушить митне законодавство.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: