fbpx

Дерев’янко вимагає передати громаді Ворохти ділянку, яка підлягає вилученню з Карпатського НПП

Політика 15:00, 12.11, 2018

Один з лідерів РНС, кандидат в Президенти України, народний депутат Юрій Дерев’янко звернувся із запитом до директора Карпатського національного природного парку Володимира Слободяна, в якому просить передати громаді селища Ворохта ділянку для облаштування кладовища, яка підлягає вилученню з території НПП.

Про це повідомила прес-служба нардепа. 

Дерев’янко повідомив, що до нього звернувся заступник селищного голови селища Ворохта Яремчанської міської ради Ярослав Галик з проханням посприяти у вирішенні питання, пов’язаного із влаштуванням кладовища для потреб територіальної громади селища. 

Дерев’янко зазначив, що зі звернення стало відомо про те, що у Ворохті склалася катастрофічна ситуація із захороненням померлих жителів, оскільки на кладовищі селища, яке використовується з 1881 року, місця для захоронень відсутні.  

Він підкреслив, що земельна ділянка, яка може бути використана під кладовище, підлягає виключенню з території НПП згідно з указом Президента "Про розширення території Карпатського національного природного парку". 

"На вказану земельну ділянку виготовлено всю необхідну проектну та технічну документацію з висновками екологічних та санітарних служб. Вказана документація погоджена Науково-технічними Радами Карпатського національного природного парку та Міністерства екології та природних ресурсів України",  підкреслив Дерев’янко.  

Тому депутат просить директора Карпатського національного парку розглянути звернення заступника селищного голови Ворохти та вжити заходів для якнайшвидшого вирішення цього питання.  

Також Дерев’янко просить надати інформацію про надходження та використання Карпатським НПП коштів на проведення землевпорядних робіт, виділення яких передбачено постановою Кабміну, і повідомити, коли землі будуть встановлені в натурі і передані відповідним територіальним громадам Івано-Франківської області, згідно з указом Президента. 

Нагадаємо, 23 лютого 2010 року було видано Указ Президента "Про розширення території Карпатського національного природного парку". 

Цим документом передбачається включити до території природного парку 1075,8га земель державної власності ДП "Делятинське лісове господарство".

При цьому одночасно із таким включенням має відбутися виключення з території парку 1057,3 га земель з метою їх подальшого надання громадянам, які належать до відповідних територіальних громад.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: