fbpx

Дерев’янко вимагає посилити покарання за вирубку лісів у заповідниках. ВІДЕО

Політика 16:57, 03.07, 2018

Один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ народний депутат Юрій Дерев’янко виступає за посилення покарання за вирубку лісів на території заповідних зон.

Відповідну правку депутат озвучив під час розгляду законопроекту про збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів у вівторок, 3 липня, повідомила прес-служба нардепа.

Дерев'янко підкреслив, що це дуже важливий законопроект, який має на меті врегулювати кілька питань. 

"Перше питання стосується того, щоб ми, з точки зору міжнародних правил торгівлі, мали можливість утримати і відстояти наш мораторій. А друга позиція – стосовно того, щоб всі ті, хто сьогодні займаються незаконною діяльністю і незаконно вирубують ліси, мали покарання", – пояснив нардеп.

"Моя поправка стосується того, щоб незаконна порубка дерев і чагарників на площах понад 1 гектар лісу, в тому числі в заповідному фонді і в інших особливо охоронюваних лісах, каралась більш жорстко", – пояснив Юрій Дерев'янко.

Він нагадав, що в Румунії такі злочини прирівнюються до злочинів проти національної безпеки і оборони, тобто на рівні тероризму.

Депутат вважає, що має бути дуже жорстке покарання, коли мова йде про незаконні рубки лісів у заповідних територіях або вирубку особливо цінних лісів. Однак депутати не підтримали цю правку Дерев'янка.

Нагадаємо, у вівторок, 3 липня, Верховна Рада ухвалила закон №5495 про внесення змін до деяких законів України щодо збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів.

Юрій Дерев'янко є автором законопроекту №5495-1 про внесення змін до деяких законів України щодо здійснення заходів щодо збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: