fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Дерев’янко вимагає від ГПУ та поліції повідомити, скільки нападів на активістів та журналістів доведено до судових вироків

Дерев’янко вимагає від ГПУ та поліції повідомити, скільки нападів на активістів та журналістів доведено до судових вироків

Політика 18:04, 09.11, 2018

Один з лідерів партії РНС, кандидат в Президенти України, народний депутат Юрій Дерев’янко звернувся із запитами до Генпрокуратури та Нацполіції, в яких просить повідомити про кількість зареєстрованих кримінальних проваджень, розпочатих за фактами вчинення злочинів щодо громадських активістів та журналістів.

Про це повідомила прес-служба нардепа. 
Зокрема, Юрій Дерев’янко вимагає від поліції та прокуратури надати інформацію про те, скільки кримінальних проваджень зареєструвала ГПУ, а скільки Національна поліція та її структурні підрозділи з 1 січня 2016 року. 
Депутат просить подати цю інформацію окремо в розрізі кожного року та окремо по кожній області. 
Також політик поцікавився, за якими статтями (та їх частинами) Кримінального кодексу України розпочато такі кримінальні провадження; скільки таких кримінальних проваджень направлено на судовий розгляд та скільки таких кримінальних проваджень закрито.  
Нагадаємо, трагічна смерть активістки Катерини Гандзюк, яку влітку облили кислотою, привернула увагу до численних нападів на громадських активістів і журналістів, які не розслідуються належним чином правоохоронцями. 
6 листопада Генпрокурор Юрій Луценко заявив з трибуни парламенту, що подасть заяву про свою відставку, проте парламентська коаліція не підтримала його відставку. 
Верховна Рада створила Тимчасову слідчу комісію для проведення розслідування нападів на радницю Херсонського мера Катерину Гандзюк та інших громадських активістів.
На правах реклами
 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: