fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Дерев’янко вимагає від Кабміну виділити більше коштів на ремонт доріг і мостів на Прикарпатті

Дерев’янко вимагає від Кабміну виділити більше коштів на ремонт доріг і мостів на Прикарпатті

18:11, 22.06, 2018

Один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ народний депутат Юрій Дерев’янко звернувся із запитом до Кабінету міністрів, в якому просить збільшити фінансування ремонту доріг та мостів Івано-Франківської області в 2018 році

Один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ народний депутат Юрій Дерев'янко звернувся із запитом до Кабінету міністрів, в якому просить збільшити фінансування ремонту доріг та мостів Івано-Франківської області в 2018 році. Про це повідомила прес-служба нардепа.

Дерев'янко зазначив, що Прикарпаття є одним із провідних туристичних і курортно-рекреаційних регіонів України. 

"Щороку Івано-Франківську область відвідують все більше туристів і екскурсантів. Так, у 2015 році цей показник становив 1,9 млн осіб, у 2016 р. – 2,1 млн осіб, а у 2017 р.  2,2 млн осіб",  повідомив нардеп.

Він переконаний, що збільшення кількості туристів великою мірою зумовлене спрямуванням значних коштів на ремонт основних автошляхів Івано-Франківської області.

"І хоча протягом останнього часу обсяг коштів на ці цілі був досить значним у порівнянні з періодом до 2014 року, основні питання дорожнього господарства Івано-Франківської області не вирішені до сьогодні",  сказав Дерев'янко.

За його інформацією, особливо гостро стоїть питання щодо ліквідації наслідків стихії 2008 року в Івано-Франківській області. Дерев'янко підкреслив, що вкрай необхідним є здійснення ремонту мосту, який розташований в селищі Делятин Надвірнянського району Івано-Франківської області на автомобільній дорозі загального користування національного значення Н-09 Мукачево – Львів (вул. 16 Липня – О. Кобилянської).

"Цей міст є аварійно небезпечним: повністю зруйноване асфальтне покриття та наявні тріщини на з'єднувальних конструкціях",  зазначив нардеп.

Депутат звертає увагу, що дорога, яка пролягає через цей міст, в тому числі веде до місць відпочинку туристів та курорту "Буковель".

"У разі невирішення цієї проблеми вся Яремчанська зона, в тому числі найбільший гірськолижний курорт Східної Європи Буковель, який охоплює 80% туристичних потоків Івано-Франківської області, можуть залишитися без автомобільного сполучення",  підкреслив політик.

Він також заявив, що великою загрозою для мешканців Івано-Франківської області та туристів  є також міст на автомобільній дорозі Р-24 Татарів  Косів  Коломия  Борщів  Кам'янець-Подільський в урочищі Буковець Верховинського району Івано-Франківської області.

"Загалом 80% всіх мостів Прикарпаття потребують негайного ремонту",  повідомив Юрій Дерев'янко.

Нагадаємо, 8 червня Юрій Дерев'янко звернувся із запитами до Кабінету міністрів та голови Івано-Франківської ОДА Олега Гончарука, в яких вимагав негайно відремонтувати дорогу Яблунів – Делятин та міст в селищі Делятин на дорозі Мукачево – Львів.

На правах реклами

 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: