fbpx

Дерев’янко вимагає від Парубія розблокувати закон про покарання корупціонерів в армії. ВІДЕО

Політика 15:23, 03.07, 2018

У Верховній Раді необхідно терміново розблокувати ухвалений закон, який запроваджує покарання корупціонерів, які наживаються на українській армії.

Про це заявив один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ народний депутат Юрій Дерев'янко під час погоджувальної ради 2 липня. 

Він нагадав, що 2,5 роки назад Верховна Рада ухвалила важливий законопроект №1793, який передбачає покарання корупціонерів, які постачають в армію неякісні товари та наживаються на цьому.

"До цього часу цей законопроект не підписаний вами", – звернувся Дерев'янко до голови парламенту Андрія Парубія

"Народний депутат від БПП Іван Вінник в якийсь дивний спосіб його заблокував своєю постановою, яка чомусь не ставиться на голосування, щоб розблокувати підписання цього законопроекту. А цей законопроект 2,5 роки висить", – пояснив нардеп. 

Юрій Дерев'янко повідомив, що отримав листа від Парубія, де сказано, що спікер дав доручення профільному комітету розібратись в цьому. 

"Не потрібно цього робити. Я вимагаю поставити на голосування цю постанову і розблокувати цей законопроект", – звернувся Дерев'янко до голови ВРУ. 

Нагадаємо, 26 січня 2016 року Верховна Рада ухвалила закон №1793 "Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо встановлення відповідальності за порушення законодавства у сфері підтвердження відповідності, виготовлення, виробництва, реалізації, придбання продукції, робіт та послуг у військовій сфері". 

Однак він досі не був підписаний ні Головою парламенту, ні Президентом України. Голова Верховної Ради Андрій Парубій у відповіді Юрію Дерев'янку повідомив, що дав доручення профільному комітету розглянути це питання та пообіцяв надати відповідь пізніше. 

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: