fbpx

Дерев’янко вимагає від уряду виділити 600 тисяч гривень на амбулаторію в Биткові

Суспільство 17:27, 06.04, 2018

Один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ народний депутат Юрій Дерев’янко звернувся із запитом до Кабміну, в якому просить виділити з держбюджету 600 тисяч гривень для облаштування амбулаторії сімейної медицини в селищі Битків Надвірнянського району Івано-Франківської області.

Про це повідомила прес-служба нардепа.

Юрій Дерев'янко повідомив, що до нього звернувся селищний голова селища Битків Василь Вінтоняк щодо необхідності виділення з Державного бюджету коштів в сумі 600 тис. грн на здійснення реконструкції приміщення № 344 по вул. Шевченка в селищі з метою забезпечення доступності та якості медичного обслуговування. 

На цей час в цьому приміщенні розташована Битківська селищна рада, де пропонується реконструювати перший поверх під амбулаторію.

"На даний час в селищі Битків розташована Міська лікарська амбулаторія, яка обслуговує 4250 населення, в т. ч. більш як 1000 дітей. Проте, враховуючи те, що вказана амбулаторія розташована на відстані понад 3 км від центру селища, а також те, що дорога з центру селища до амбулаторії у вкрай незадовільному стані, що унеможливлює рух транспортних засобів, жителі селища не мають змоги звернутися за медичною допомогою до вказаної амбулаторії",  повідомив нардеп.

Дерев'янко додав, що ні в цій амбулаторії, ні на території селища немає аптеки, тому хворі змушені звертатись до Надвірнянської центральної районної лікарні, яка розташована на відстані понад 10 км від селища.

"Тобто, незважаючи на те, що в селищі розташована Міська лікарська амбулаторія, наявне медичне обладнання, медичний персонал та медичне обслуговування для жителів селища є важкодоступними, особливо для літніх людей, яким тяжко пересуватися",  обурився парламентар.

За словами Вінтоняка, виділити необхідну суму коштів з місцевих бюджетів немає можливості через відсутність достатніх надходжень.

"Така реконструкція вищевказаного приміщення дозволить не лише забезпечити доступність і якість медичного обслуговування, а й зменшить витрати на оплату за енергоносії, на пальне для автомобіля швидкої допомоги та дасть можливість відкрити аптечний пункт",  вважає Юрій Дерев'янко.

Також, за його словами, приміщення, де зараз розташована Міська лікарська амбулаторія, планується за кошти місцевих бюджетів та меценатів переобладнати під санаторно-реабілітаційний заклад, де зможуть проходити реабілітацію та лікування учасники АТО, інваліди та інші пільгові категорії громадян.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: