fbpx

Дерев'янко вимагає від Яресько виділити достатню освітню субвенцію Старобогородчанській громаді

Політика 14:37, 21.12, 2015

Народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев'янко звернувся до міністра фінансів Наталії Яресько з вимогою передбачити в проекті закону про Держбюджет достатню освітню субвенцію Старобогородчанській об'єднаній територіальній громаді.

Про це повідомила прес-служба нардепа.

Юрій Дерев'янко повідомив, що до нього звернувся сільський голова Старобогородчанської об’єднаної територіальної громади Богородчанського району Івано-Франківської області Ярослав Здерка, який вважає недостатнім запропонований обсяг субвенції для задоволення у повній мірі потреб у поточних видатках на бюджетний період.

Зокрема, в запропонованому законопроекті про Держбюджет освітню субвенцію Старобогородчанській об’єднаній територіальній громаді закладено у розмірі 5 702,3 тис. грн.

"За словами Здерки Ярослава Михайловича, закладена сума коштів є меншою, ніж загальна сума коштів, які фактично були використані у 2015 році на навчальні заклади населених пунктів, що зараз об’єдналися у Старобогородчанську об’єднану територіальну громаду", – підкреслив депутат.

Також Здерка переконує, що при розподілі субвенції на школи не було враховано статус гірських населених пунктів, які розташовані на території Старобогородчанської об’єднаної територіальної громади. Зокрема, Старобогородчанська об’єднана територіальна громада включає в себе два населені пункти, що віднесені до категорії гірських, – село Гринівка та село Лесівка, на території яких знаходяться Гринівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів та Лесівський навчально-виховний комплекс.

"Загальна кількість учнів у денних загальноосвітніх школах, розташованих у даних гірських населених пунктах Старобогородчанської об’єднаної територіальної громади,  64, кількість класів у загальноосвітніх школах, які за статусом віднесені до гірських, – 13",  повідомив Дерев'янко.

Тому нардеп просить міністра фінансів передбачити в проекті Закону про Державний бюджет України на 2016 рік освітню субвенцію з державного бюджету Старобогородчанській об’єднаній територіальній громаді в достатньому для задоволення у повній мірі потреб у поточних видатках на бюджетний період, врахувавши при цьому статус гірських населених пунктів сіл Гринівка та Лесівка, які розташовані на території громади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: