fbpx

Дерев’янко: Якщо зруйнувати монополії, ціна на газ для українців зменшиться в кілька разів. ВІДЕО

Політика 13:32, 13.09, 2018

Підвищення цін на газ для українців є виключно політичною і спекулятивною темою, оскільки в Україні немає газового ринку, а ціни встановлюються адміністративно.

Про це заявив один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ, кандидат в президенти України народний депутат Юрій Дерев’янко в ефірі 4 каналу. 

"Сьогодні ціни на газ є абсолютно неадекватними, тому що ринку немає. Ціни встановлюються адміністративно", – констатував політик. 

Дерев’янко додав, що на український ринок не допускають міжнародні корпорації з видобутку газу. 

"Чому немає на нашому ринку міжнародних корпорацій, які сьогодні працюють по всьому світу? Яких влаштовує 30-40-50% рентабельності. Це захмарна рентабельність, працюючи на ринку", – запитав нардеп. 

Він обурився тим, що прем’єр Володимир Гройсман говорить, що в Україні діє ринкова ціна на газ. 

"Ринкова ціна встановлюється ринком, а не урядом адміністративно, як вони вважають це за потрібне. Коли вони говорять про ціну газу, який вони купують в Європі, хай чесно скажуть, що місцевого газу нам вистачає на 90%. А 1 млрд кубометрів потрібно купити там", – уточнив Дерев’янко. 

Він додав, що українці платять завищені ціни на нафтопродукти, тому що в цій сфері діють монополії. 

"Ми платимо завищені ціни на газ, тому що ніякого ринку не існує і його свідомо ніхто не хоче створювати, ніяку конкуренцію не хочуть бачити. Тому що кілька олігархічних кланів Авакова, Порошенка, Ахметова, Пінчука, Льовочкіна з Фірташем просто тримають цей газовий ринок під собою, маючи величезні надприбутки. А нам всім розказують, що ми маємо ринкову ціну. І всі представники цих людей знаходяться і в НКРЕКП, і в уряді, вони впливають на неіснуючу формальну більшість в Верховній Раді. І всім українцям цю лапшу вішають на вуха", – підкреслив Юрій Дерев’янко. 

Він вважає, що монополії потрібно зруйнувати, запустивши на український ринок міжнародні компанії.  

"Нехай вони працюють, нехай продають газ по тій ціні, по якій їм вигідно буде продавати, – тоді ми отримаємо реальну ринкову ціну. Я вам гарантую, що вона буде в кілька разів менше, ніж та, яка зараз є", – підсумував Дерев’янко. 

Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман назвав неминучим підвищення ціни на газ для населення.  

Національний банк України в своїх прогнозах виходить з підвищення цін на газ для населення в Україні на 25% в 2018 році і на 15% в 2019 році.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: