fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Дерев’янко закликав Гройсмана і Кубіва проявити відповідальність перед людьми, які постраждали від стихії на Прикарпатті. ВІДЕО

Дерев’янко закликав Гройсмана і Кубіва проявити відповідальність перед людьми, які постраждали від стихії на Прикарпатті. ВІДЕО

Політика 15:38, 31.05, 2019

Кабінет Міністрів має взяти на себе відповідальність за ліквідацію наслідків стихійного лиха на Західній Україні, в результаті якого зруйновані мости, дороги та підтоплені тисячі будинків.

Про це заявив народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев’янко на брифінгу в парламенті.

Він нагадав, що на Західній Україні відбулось стихійне лихо: 30 квітня – 1 травня, а потім 20 травня пройшли великі зливи, підтоплена велика кількість будинків, зруйновані мости, дороги. Дві людини загинули – в Івано-Франківській і Закарпатській області.

За інформацією Дерев’янка, мешканці Биткова не можуть потрапити ні в пологовий будинок, ні в районну лікарню і фактично відрізані від цивілізації.

"Уряд нічого не робить протягом останніх п’яти днів після того, як Івано-Франківська облдержадміністрація звернулась до нього для виділення коштів на ліквідацію стихії, щоб допомогти більш як 5000 людей, які втратили своє майно, які мають підтоплені будинки, багато з яких взагалі евакуйовані",  обурився Дерев’янко.

Він повідомив, що весь цей тиждень уряд не проводить засідання, мотивуючи це політичною доцільністю і тим, що вони начебто оголосили про свою відставку.

"Відповідно до чинного законодавства, коли ОДА у випадку лиха звертається до уряду, уряд має протягом трьох днів дати доручення всім міністерствам і відомствам включитися, рятувати людей і ліквідовувати стихію. Натомість уряд навіть не збирається, пройшло 5 днів, нічого немає. Людям абсолютно до одного місця бажання Гройсмана і урядовців потрапити в парламент. В людей величезна біда",  підкреслив депутат.

Він зазначив, що 5 млн грн резервного фонду Івано-Франківської області не вистачає навіть на один Надірнянський район, де понад 30 мільйонів гривень збитків. А загалом по Івано-Франківській області це близько 300-400 мільйонів гривень.

Дерев’янко звернувся до прем’єр-міністра Гройсмана і віцепрем’єра Степана Кубіва з вимогою включитися в процес і проявити відповідальність перед людьми. "Ви пишете про відповідальність на всіх своїх бордах, відповідальність перед тими постраждалими людьми, які потребують допомоги від держави. Тому що коли ви перекидаєте ці питання на місцеві бюджети, там лічені крихти коштів, за які не можна нічого ліквідувати, то це є безвідповідальність",  підкреслив Дерев’янко.

Він також закликав Кабмін дати доручення змінити категорію цього лиха з регіонального на державний рівень.

"Це означає, що резервний фонд Держбюджету має бути використаний для того, щоб допомогти цим людям",  сказав він.

Він закликав урядовців припинити політичний піар і саботаж і почати допомагати людям.

Він зазначив, що у четвер голосував за відставку уряду Гройсмана і це була політична оцінка його діяльності.

"Я голосував "за" відставку цього уряду, тому що цей уряд за три роки фактично обслуговував інтереси олігархів, зробив все для того, щоб мільйони українців поїхали за кордон, щоб українці були найбіднішими в Європі, щоб корупція і далі процвітала в усіх урядових міністерствах, відомствах, державних підприємствах",  обурився нардеп.

Нагадаємо, найбільше постраждали внаслідок стихії: с-ще Битків, с. Гвізд, с. Молодків, с. Пнів, с. Пасічна Надвірнянського району та с-ще Солотвин, с. Монастирчани, с. Старі Богородчани, с. Марково, с. Саджава, с. Жураки, с. Дзвиняч, с. Глибока, с. Росільна, с. Старуня, с. Хмелівка, с. Бабче, с. Глибівка Богородчанського району.

Юрій Дерев’янко звернувся до Кабінету Міністрів та голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Олега Гончарука з проханням сприяти виділенню з резервного фонду держбюджету коштів для усунення наслідків негоди на Івано-Франківщині.

Народні депутати у четвер відмовилися підтримати відставку Володимира Гройсмана з посади прем'єр-міністра України, що означало б й відставку всього уряду.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: