fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Дерев’янко закликав Парубія виконати вимоги тисяч людей, які вийшли на акцію за зміну виборчого законодавства. ВІДЕО

Дерев’янко закликав Парубія виконати вимоги тисяч людей, які вийшли на акцію за зміну виборчого законодавства. ВІДЕО

Політика 12:44, 07.09, 2018

РУХ НОВИХ СИЛ давно і послідовно виступає за ухвалення нового Виборчого кодексу – із забороною політичної теле- і бордової реклами, відкритими партійними списками та скасуванням мажоритарної системи.

Про це заявив один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ, кандидат в Президенти України, народний депутат Юрій Дерев’янко на брифінгу в парламенті.

Дерев’янко відзначив, що РНС взяв участь у мітингу під Верховною Радою 6 вересня разом з іншими опозиційними силами, громадськими організаціями та небайдужими українцями, які вийшли з вимогою ухвалити новий Виборчий кодекс.

"Я би хотів, щоб Голова Верховної Ради почув тисячі людей, які прийшли під парламент, а також всі політичні сили і громадські організації і дав відповідні доручення відповідному комітету, щоб не просто робоча група працювала над цим законом, а реально комітет почав працювати швидко, щоб ми могли швидко пройти всі ці правки, яких є дуже багато – понад 4 тисячі. І засадничі речі, які стосуються заборони політичної реклами, бордів, відкриті партійні списки ми могли ухвалити ще на цій сесії", – сказав нардеп.

Він подякував усім активістам і партійцям РУХУ НОВИХ СИЛ та всім небайдужим українцям, які були присутні на мітингу.

Він нагадав, що Президент і коаліція ще 4 роки тому обіцяли, що в перший рік діяльності коаліції буде створений новий закон про вибори.

"Уже йде п’ятий рік діяльності ВР, і ми бачимо, що великого бажання швидко вирішити це питання ні в кого немає", – констатував депутат.

Дерев’янко виступив за ухвалення закону про вибори на пропорційній основі, без мажоритарки, з відкритими партійними списками

Він нагадав, що наступний рік – це рік президентських виборів та формування нового парламенту

"На Банковій, в Адміністрації Президента, мабуть, не хочуть мати інші правила. Їх влаштовують правила Януковича, коли за адміністративний ресурс, за гроші, за тиск, через підконтрольність всіх центральних каналів телебачення можна пропихати своїх кандидатів", – вважає Дерев’янко.

Він повідомив, що сам двічі обирався до парламенту по мажоритарній системі, однак виступає за її скасування.

"Я послідовно виступаю за те, щоб в масштабах усієї України ми мали такі правила, де не гроші будуть домінувати, не тиск адміністративний, а де визначальними будуть ідеологія, переконання, програма того чи іншого кандидата чи політичної сили", – заявив політик.

Він нагадав, що РУХ НОВИХ СИЛ вийшов на безстрокову акцію протесту ще 17 жовтня 2017 року. Тоді головними вимогами акції були скасування депутатської недоторканності, зміна виборчого законодавства, антикорупційний суд і закон про імпічмент Президента. 

"До цього часу у нас залишаються три невиконані вимоги – закон про імпічмент, скасування депутатської недоторканності і найголовніше на наступний рік – це зміни до виборчого законодавства", – підсумував Юрій Дерев’янко.
На правах реклами
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: