fbpx

Дерев'янко закликав ухвалити закони про 10% за розмитнення авто. ВІДЕО

Політика 19:29, 04.02, 2019

Верховна Рада повинна підтримати законопроекти №9518 і 9519, які передбачають на три роки розмитнення автомобілів за ставкою 10%, та принесуть в держбюджет 23 мільярди гривень.

Про це заявив один з лідерів партії "ВОЛЯ", кандидат в Президенти України, народний депутат Юрій Дерев’янко під час погоджувальної ради 4 лютого. 

"Стало очевидно, що не встигнуть наші автомобілісти розмитнити автомобілі. Абсолютно очевидно, що цей закон поки що не працює так, як потрібно", – констатував нардеп. 

Він підкреслив, що в Україні перебуває більш як мільйон автомобілів, з них 300 тисяч – з порушеними термінами вивозу. 

Юрій Дерев’янко повідомив, що разом із понад 80 автомобільними спільнотами по всій Україні, які охоплюють кілька десятків тисяч автомобілістів, підготував законопроекти, в яких пропонують підходити до автомобіля не до як засобу розкоші, а як до засобу пересування, щоб українці могли бути економічно активними. 

"Саме тому зареєстровані два законопроекти №9518 і 9519, які передбачають на три роки розмитнення автомобілів за ставкою 10%, в результаті один мільйон автомобілів може бути розмитнений дуже швидко і це принесе в держбюджет 23 мільярди гривень", – підкреслив кандидат в Президенти. 

Нагадаємо, 31 січня Юрій Дерев’янко зареєстрував в парламенті законопроекти №9518 та №9519 щодо спрощення оподаткування транспортних засобів та встановлення ставки оподаткування 10% від вартості автомобіля. Відповідні зміни депутат пропонує внести в Податковий та Митний кодекси України, повідомила прес-служба нардепа.  

Співавторами законопроектів стали понад 80 представників ініціативних груп з більшості регіонів України.

 

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: