fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Дерев’янко: Законопроект Зеленського про імпічмент – це позитивний крок, хоч його текст і потребує дискусії. ВІДЕО

Дерев’янко: Законопроект Зеленського про імпічмент – це позитивний крок, хоч його текст і потребує дискусії. ВІДЕО

Політика 19:34, 31.05, 2019

Внесення новообраним президентом Володимиром Зеленським законопроекту про імпічмент глави держави є позитивним кроком, адже ця процедура має бути давно вже врегульована.

Таку думку висловив лідер партії "ВОЛЯ", народний депутат Юрій Дерев’янко, який також є автором законопроекту про імпічмент, в ефірі телеканалу ZIK.
"Я вважаю, що це позитивно, що ми маємо цей законопроект. Ми говорили про це дуже активно і вимагали ще в 2017 році при минулому президенті, і свій законопроект про імпічмент я зареєстрував також. Хоча насправді нам достатньо було прийняти закон про тимчасові слідчі комісії, внести зміни до регламенту, які потрібно, і можна було б обійтися взагалі без всіх цих законів",  вважає депутат.

Дерев’янко назвав дії Адміністрації Президента Зеленського, яка підготувала цей законопроект, зрозумілим політичним кроком.

"Адміністрація Президента, яка готувала цей законопроект, також вносить відповідні зміни до регламенту якраз в частині формування і функціонування ТСК. Багато там речей написано, які потребують дискусії. Але сам факт того, що новообраний президент рухається в цьому напрямку, – це позитивно",  підкреслив політик.

Він вважає дуже добрим те, що у Верховній Раді відбудеться дискусія з цього приводу.

"Досить жити в країні, де вища посадова особа не має ніяких юридичних легітимних важелів впливу, якщо, наприклад, вчинила злочин або державну зраду. У багатьох країнах ця процедура унормована, в Україні поки ще ні",  підсумував депутат.

Нагадаємо, Юрій Дерев’янко зареєстрував закон "Про президента та порядок припинення його повноважень", або про імпічмент 31 жовтня 2017 року.

29 травня 2019 року президент Володимир Зеленський подав до Верховної Ради проект закону про імпічмент глави держави.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: