fbpx

Дерев'янко: Замість нереалістичних заяв про високі зарплати Уряд мав би створювати умови для інвестицій та розвитку

Суспільство 14:52, 01.10, 2018

Уряд не створює умов для виникнення нових робочих місць, а заяви міністра соцполітики Андрія Реви про середні зарплати в 15 тисяч гривень через 3-4 роки можна пояснити нефаховістю та популізмом напередодні виборів.

Таку думку висловив один з лідерів РНС, кандидат в Президенти України, народний депутат Юрій Дерев’янко в ефірі телеканалу Newsone.

"Це можна пояснити нефаховістю і тим популізмом, яким сьогодні перед виборами хворіє уряд. Коли Рева говорить про те, що конкуренція зменшується і тому зарплати мають збільшуватись, то, навпаки, конкуренція збільшується, тому що наші люди мають інші варіанти, де працювати. Якщо немає роботи в Україні, люди шукають роботу за кордоном. Коли Рева звинувачує наших роботодавців, що вони не платять достойної зарплати, так у нас просто роботи немає",  обурився Дерев’янко.

Він переконаний, що Уряд має створювати умови, щоб в Україні були робочі місця.

"А для цього потрібен привабливий інвестиційний клімат, ефективна, проста, стимулююча податкова система, а не каральна. Треба, щоб податки не штовхали підприємців в тінь, а робили умови, коли підприємцю невигідно знаходитись в тіні. Це неоекономіка, нова податкова система, про яку я говорю", – заявив Дерев’янко.

Він повідомив, що вже зробив конкретний крок в цьому напрямку, зареєструвавши законопроект, який передбачає легалізацію ринку криптовалют та звільнення цієї галузі від оподаткування до кінця 2029 року.

"Потрібно відкрити цілу галузь, цілий ринок – це ринок криптовалют, ринок блокчейну, ринок технологій. Вчора я зареєстрував законопроект, щоб на 10 років створити умови, щоб залишити в спокої цих підприємців і не збирати з них податки. Всі біжать їх знищують, їх обшукують",  зазначив Дерев’янко.

Він вважає, що якщо в Україні не будуть створені умови для конкуренції, а не монополій, не буде рівного доступу до електричних та газових мереж, до надр – не буде зниження цін і не буде створено нових робочих місць.

Нагадаємо, міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що для зменшення трудової міграції середня зарплата в Україні має бути щонайменше 15 тисяч гривень і на цей показник уряд може вийти протягом 3-4 років.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: