fbpx

Дерев’янко запропонував план першочергових дій Верховної Ради в новому політичному сезоні. ВІДЕО

Політика 11:11, 05.09, 2018

Верховна Рада на дев’ятій сесії повинна ухвалити Виборчий кодекс, закони про імпічмент Президента, про податок на виведений капітал, про нульовий акциз і нульове мито для імпортних автомобілів, а також розблокувати закон про покарання корупціонерів у армії.

Про це заявив один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ, кандидат в Президенти, народний депутат Юрій Дерев’янко на брифінгу в парламенті.

За словами нардепа, одним з важливих законів в порядку денному на сесію має бути закон про імпічмент Президента (7248), який він особисто зареєстрував в парламенті.

"Ми вважаємо, що вибори Президента, які відбудуться наступного року, не можна проводити без закону про Президента України та порядок припинення його повноважень", – підкреслив політик.

Дерев’янко нагадав, що сьогодні вже є 65 підписів народних депутатів під постановою про ініціювання розслідування понад 12 фактів можливих злочинів Президента Порошенка. Він додав, що збір підписів продовжується.

"Безумовно, це тільки перший крок, щоб зібралась тимчасова слідча комісія, щоб був ухвалений закон про тимчасові слідчі комісії Верховної Ради, прийняття якого є також одним з пріоритетів на цю сесію", – додав Дерев’янко.

За його словами, Рух нових сил виступає за те, щоб в Україні була цифрова держава, де кожен громадянин зможе через свій електронний кабінет замовляти і отримувати будь-які державні сервіси без черг, без корупції, без приниження.

"РНС говорить про перехід до прямої демократії, коли кожен громадянин України зможе через свій електронний кабінет голосувати і віддавати свій голос не один раз на 5 років, а тоді, коли це буде потрібно державі для прийняття рішень із загальнодержавних питань, а також для питань життєдіяльності місцевої громади", – підкреслив Дерев’янко.

На його переконання, першим кроком для того, щоб змінити чинну систему, на цій сесії ВР має бути ухвалений Виборчий кодекс.

"РНС виступає за відкриті партійні списки, за скасування мажоритарки та заборону телевізійної і бордової реклами", – заявив кандидат в Президенти.

Також він зазначив, що в Україні необхідно будувати сильну економіку.

"Депутати уже заборгували нашому бізнесу податок на виведений капітал. Важливим є також ухвалення закону для автомобілістів стосовно нульового акцизу і нульового мита на розмитнення автомобілів. Ми говоримо не тільки про автомобілі на "євробляхах", а й імпортні авто. І такі пропозиції до законопроекту, прийнятого в першому читанні, я особисто подав", – поінформував нардеп.

Дерев’янко також заявив, що в Україні має запрацювати неоекономіка, яка має базуватись на зміні податкової системи.

"Замість обтяжливої, абсолютно корупційної системи, яка стримує розвиток бізнесу, я пропоную 4 основні прості податки (податок на виведення капіталу з банківської системи 10%, податок на витрати 4%, рента, акциз на паливо, алкоголь і тютюн)", – заявив політик.

Він додав, що необхідно легалізувати економічну діяльності у сфері криптообігу та видобування бурштину.

Також Дерев’янко запропонував план, як зупинити агресію на сході країни та відновити мир.

Перший і важливий крок – розблокування закону 1793, який передбачає покарання тих, хто постачає в українську армію неякісну техніку, неякісне озброєння, товари чи послуги.

"Цей законопроект 1793 ухвалений 2,5 роки тому Верховною Радою і до цього часу заблокований в ВР одним з представників від БПП", – обурився нардеп.

Юрій Дерев’янко також вважає, що, вирішуючи питання про повернення окупованих і анексованих територій і відновлення миру, українська влада має сконцентруватись на сильній економіці, передбачити в бюджеті 5% ВВП на оборону і безпеку, запровадити механізм формування резервної армії, а також зробити прозорим витрачання військових бюджетів.

"Найголовніше – це формування спільного дипломатичного і фінансового плану між нашими партнерами з відновлення територій, які сьогодні зруйновані і окуповані. Серед цих партнерів можуть бути всі підписанти Будапештського меморандуму, крім агресора – Російської Федерації. Всі країни, які ввели санкції проти РФ… Через 3-5 років проведення місцевих виборів", – заявив Дерев’янко.

Він впевнений, що такі кроки в роботі ВР мають бути пріоритетними для розбудови економіки та подолання корупції. 

Нагадаємо, 4 вересня розпочала роботу дев’ята сесія Верховної Ради VIII скликання.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: