fbpx

Дерев’янко: заради пошуку Саакашвілі прикордонники перевищили службові повноваження

Політика 14:03, 09.08, 2017

Перший заступник голови Держприкордонслужби Василь Серватюк цинічно збрехав, відповідаючи на питання нардепа Юрія Дерев'янка про інцидент на польсько-українському кордоні в пункті пропуску "Краковець", де була команда "Бар'єр" для пошуку Саакашвілі.

Серватюк сказав, що, за інформацією, яку йому доповіли підлеглі, при проведенні процедури прикордонного оформлення нардеп Юрій Дерев'янко ніби відмовився оглянути транспортний засіб і на цій підставі була оголошена команда "Бар'єр" для блокування руху автомобілів.

"Це цинічна брехня", – говорить нардеп Юрій Дерев'янко. На етапі перевірки паспортів ніяких вимог стосовно огляду і ніякої відмови прикордонникам на огляд автомобіля не було. "Нам дали талон на проїзд за ворота і побажали щасливої дороги", – коментує Юрій Дерев'янко.

Вимоги щодо огляду автомобіля з'явилися після того, як автомобіль під'їхав до воріт та по рації прикордоннику, який взяв у нас талон на виїзд, пролунала команда "Бар'єр". Тоді персонально керівник пункту пропуску "Краковець" прибув до автомобіля Дерев'янка і почав разом із озброєними людьми вимагати огляд. Варто зазначити, що нардеп Дерев'янко оприлюднив відео, яке підтверджує його слова.

В свою чергу, перший заступник голови Держприкордонслужби запропонував, якщо версія його підлеглих не відповідає дійсності, то слід ініціювати службове розслідування.

Насамкінець Дерев'янко нагадав Серватюку, що такі дії прикордонників грубо порушують Конституцію України і Закон України "Про статус народного депутата України", згідно з яким (ч. 2 ст. 27) подібний огляд особистого транспорту забороняється робити без рішення Верховної Ради про притягнення депутата до кримінальної відповідальності.

Це яскравий приклад вибіркового застосування і дотримання прикордонниками Конституції України і законів України для виконання особистих завдань Президента України.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: