fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Дерев'янко заявив про факти кнопкодавства під час ухвалення законопроекту про євробляхи – закон заблоковано

Дерев'янко заявив про факти кнопкодавства під час ухвалення законопроекту про євробляхи – закон заблоковано

Політика 14:30, 09.11, 2018

Народний депутат, один з лідерів партії РНС, кандидат в Президенти України Юрій Дерев’янко зареєстрував в парламенті постанову № 8487-П про скасування рішення Верховної Ради про прийняття закону щодо розмитнення авто на іноземній реєстрації.

Про це повідомила прес-служба нардепа.

Зокрема, проектом постанови передбачено скасувати рішення парламенту від 8 листопада про ухвалення закону №8487 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів".

Юрій Дерев’янко направив голові Верховної Ради Андрію Парубію заяву, в якій просить усунути порушення вимог Регламенту, допущених під час ухвалення цього закону.

"Зокрема, було порушення пункту 1 частини другої статті 37 та статті 47 Регламенту, адже процедурні та остаточне рішення щодо законопроекту №8487 приймались шляхом кнопкодавства, тобто народні депутати, які нібито взяли участь у голосуванні особисто, не брали в ньому участі, а замість них голосували їхні колеги", – повідомив Дерев’янко Парубію.

Тому нардеп просить голову ВРУ невідкладно поставити на голосування питання про скасування цього рішення парламенту. 

Нагадаємо, 8 листопада Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроекти про розмитнення автомобілів в Україні № 8487 і № 8488. Перший закон встановлює ставки розмитнення автомобілів, зокрема на європейській реєстрації, а другий передбачає штрафи і конфіскацію автівок в разі нерозмитнення "євроблях".

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: