fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Дерев’янко заявив про маленьку перемогу автомобілістів на єврономерах: штрафи можуть відкласти на 90 днів. ВІДЕО

Дерев’янко заявив про маленьку перемогу автомобілістів на єврономерах: штрафи можуть відкласти на 90 днів. ВІДЕО

Політика 20:21, 16.05, 2019

Комітет з питань податкової і митної політики під керівництвом Ніни Южаніної одноголосно ухвалив рішення рекомендувати парламенту відтермінувати початок покарання за нерозмитнені автомобілі ще на 90 днів, що є маленькою перемогою автомобілістів та кроком вперед.

Про це заявив лідер партії «ВОЛЯ», народний депутат Юрій Дерев’янко, який є автором аналогічного законопроекту. Він привітав автомобілістів з дуже маленьким кроком вперед. 
"Комітет вирішив, щоб в законопроект №8371, який сьогодні буде розглядатися в парламенті, внести правку стосовно відтермінування дати початку санкцій, покарання за нерозмитнене авто на 90 днів", – сказав нардеп.
За словами нардепа, члени комітету також вирішили внести цю правку до законопроекту про технопарки, якщо перший варіант не буде підтриманий.
Дерев’янко нагадав, що відповідно до чинного законодавства з 24 травня можуть бути впроваджені санкції за нерозмитнені автомобілі. 
"Зараз комітет свою роботу зробив, питання залежить від Парубія. Сьогодні у ВРУ є шанс проголосувати це питання. Це проблему глобально не вирішить, але це відтермінує для 260-280 тисяч громадян, які ще не розмитнили свої автомобілі, санкції", – сказав Дерев’янко.
Він додав, що після цього періоду можуть бути розглянуті інші законопроекти, які врегульовують це питання, зокрема й про 10% розмитнення авто.
"Буде інавгурація Зеленського, і він матиме можливість підтримати той чи інший законопроект, який справді врегулює цю ситуацію. Зараз важливо перенести цей термін, щоб люди не попали під санкції і штрафи в 170 тисяч гривень, під конфіскацію авто і інші репресивні дії",  сказав Дерев’янко.
Нагадаємо, 17 та 18 травня автомобілісти влаштували мітинг під стінами Верховної Ради з вимогою ухвалити закон Юрія Дерев’янка про відтермінування штрафів і конфіскації авто ще на 6 місяців.
Юрій Дерев’янко 26 квітня зареєстрував в парламенті законопроект №10263 щодо продовження строків пільгового ввезення транспортних засобів на митну територію України ще на 6 місяців.
31 січня Юрій Дерев’янко зареєстрував в парламенті законопроекти №9518 та №9519 щодо спрощення оподаткування транспортних засобів та встановлення ставки оподаткування 10% від вартості автомобіля.
На правах реклами
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: