fbpx

Дерев'янко: Зняття депутатської недоторканності більше боїться влада, ніж опозиція. ВІДЕО

Політика 14:38, 15.01, 2019

Голосування щодо законопроекту про зняття депутатської недоторканності чітко покаже українцям, хто дотримується своїх передвиборчих обіцянок, а кого ні в якому разі не можна більше обирати.

Про це заявив один з лідерів партії "ВОЛЯ", народний депутат та кандидат у Президенти України Юрій Дерев’янко в ефірі телеканалу "Наш".

Він нагадав, що був обраний в парламент від партії "ВОЛЯ" і з самого початку виступав за скасування депутатської недоторканності.

"Весь цей період часу я дуже чітко голосував за кожен випадок (щодо скасування недоторканності), зокрема коли нам треба було відправити в Конституційний суд законопроект. Крім того, я є співавтором депутатського законопроекту про скасування депутатської недоторканності", – повідомив Дерев’янко.

Він нагадав, що для реєстрації цього законопроекту потрібно було зібрати не менш як 150 підписів народних депутатів.

"Я вважаю, що ми маємо голосувати саме депутатський законопроект, і ми одразу зрозуміємо, хто є хто. Якщо навіть цей законопроект не набере необхідної кількості голосів, потрібно буде все одно голосувати за другий законопроект (президентський)", – переконаний нардеп.

Він пояснив, що для ухвалення такого закону потрібно 300 голосів народних депутатів.

"Я б дуже хотів, щоб люди бачили, чи виконують політичні зобов’язання політики і партії, які потрапили у Верховну Раду. І в наступний парламент щоб ні в якому разі не підтримували ні партій, ні людей, які людям брешуть", – застеріг Дерев’янко.

Він підкреслив, що є опозиційним до чин"ої влади народним депутатом і не відчуває, що має будь-який імунітет. «226 народних депутатів спокійно можуть зняти з мене недоторканність у сфальшованій проти мене кримінальній справі, яких є і так чимало", – зазначив політик.

Він висловив переконання, що під час голосування багато з депутатів не будуть підтримувати скасування недоторканності.

"Більше бояться цього голосування якраз ті, хто від владі. Тому що сьогодні вони займаються корупцією та іншими поганими справами, і ви побачите, як буде здійснюватися голосування, вони вам будуть пояснювати все що завгодно і про Венеціанську комісію, і про європейську практику, і про будь-що, але голосувати при цьому не будуть", – спрогнозував кандидат в Президенти.

Дерев’янко переконаний, що що швидше депутати будуть відчувати, що вони такі ж вразливі, як і прості українці, то скоріше можна буде змінити правоохоронну і судову системи.

Нагадаємо, Верховна Рада скерувала до Конституційного Суду два законопроекти щодо скасування депутатської недоторканності № 7203 (ініціатор – Президент України) та № 6773 (народні депутати). Обидва закони КСУ визнав конституційними.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: