fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Дерев’янко звернувся до Порошенка: Ви маєте шанс залишити яскравий слід в історії, ухваливши закон про імпічмент! ВІДЕО

Дерев’янко звернувся до Порошенка: Ви маєте шанс залишити яскравий слід в історії, ухваливши закон про імпічмент! ВІДЕО

Політика 17:50, 11.04, 2019

Лідер партії "ВОЛЯ", народний депутат Юрій Дерев’янко зареєстрував в парламенті проект постанови №10215, якою пропонується зробити наступний тиждень пленарним, щоб ухвалити закон про імпічмент Президента.

Про це повідомив Юрій Дерев’янко на брифінгу в парламенті в четвер. 

"Сьогодні маємо останній сесійний тиждень до другого туру президентських виборів і ще один тиждень не сесійний, але українцям дуже важливо отримати закон по імпічмент ще до другого туру голосування", – переконаний Дерев’янко. 

Депутат нагадав, що на погоджувальній раді в понеділок він звернувся до найбільш рейтингових кандидатів в Президенти для того, щоб вони відреагували про необхідність ухвалення закону про імпічмент. І президент Порошенко повідомив, що він готовий обговорювати це питання. 

"Не треба говорити про закон про імпічмент, а треба брати і голосувати цей законопроект", – звернувся Дерев’янко до Петра Порошенка. 

Він нагадав, що саме закон про імпічмент був частиною коаліційної угоди, коли найбільша фракція БПП взяла зобов’язання перед українським народом ухвалити в першому кварталі 2015 року цей законопроект. 

"Пройшло 5 років – і закону про імпічмент ми не маємо. Саме тому 31 жовтня 2017 року я зареєстрував законопроект 7248 про імпічмент, і вже більш як 2 роки парламент також його не хоче розглядати", – обурився Дерев’янко. 

Він запропонував чинному президенту Порошенку діяти, а не говорити і черговий раз обманювати українців. 

"За ініціативи Порошенка закон про генпрокурора Луценка за один день був розглянутий, ухвалений і опублікований. Наступний президент, якого український народ обере 21 квітня, має бути тим президентом, який матиме певні обмеження, буде баланс і можливості українцям і Верховній Раді притягувати такого президента за вчинення можливих злочинів до відповідальності", – переконаний політик. 

Дерев’янко також запропонував Порошенку, якщо Верховна Рада не підтримає постанову про додатковий пленарний тиждень, ініціювати позачергове засідання ВРУ для ухвалення закону про імпічмент. 

"Це буде вперше в історії України. Ви маєте шанс залишити яскравий слід в історії за собою", – звернувся Дерев’янко до Порошенка. 

Нагадаємо, Юрій Дерев’янко 31 жовтня 2017 року зареєстрував в парламенті законопроект №7248 Проект Закону про Президента України та порядок припинення його повноважень (про імпічмент). 

Другий тур президентських виборів в Україні відбудеться 21 квітня. До другого туру вийшли кандидати в Президенти Володимир Зеленський та Петро Порошенко.

На правах реклами
 
 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: