fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Держава повинна підтримувати дрібних сільгоспвиробників, а не олігархів, – депутат Івано-Франківської облради від фракції "ВОЛЯ" Ольга Федишина

Держава повинна підтримувати дрібних сільгоспвиробників, а не олігархів, – депутат Івано-Франківської облради від фракції "ВОЛЯ" Ольга Федишина

Політика 16:27, 16.02, 2018

На сьогоднішньому сесійному засіданні облради фракція "ВОЛЯ" підтримала проект звернення щодо стимулювання створення та діяльності дрібних фермерських господарств.

Зокрема, депутат Івано-Франківської облради від фракції «ВОЛЯ» Ольга Федишина зазначила, що розподіл коштів з державного бюджету на розвиток сільського господарства та підтримку аграріїв є несправедливим і непропорційним.

"У 2017 році тільки за січень-червень більша частина коштів для підтримки аграріїв була розподілена між двома магнатами: "Миронівським хлібокомбінатом" Юрія Косюка, який отримав 809 млн гривень підтримки з державного бюджет та "Укрлендфармінг" Олега Бахматюка, який отримав 142 млн грн. Косюк у 2015 році був заступником голови Адміністрації Президнта. Щодо Бахматюка: він отримує державну підтримку для аграріїв з держбюджету, а в той же час держава змушена покривати борги його збанкрутілих банків, вкладники яких залишилися без коштів", – зазначила Ольга Федишина.

Тож депутат вважає, що Кабмін мав би чітко і прозоро регулювати порядок розподілу коштів і передбачити спрямування за пропорціями цих коштів на області. Щоб в подальшому саме органи місцевого самоврядування в областях могли надавати підтримку дрібним та середнім фермерам, яким вона потрібна в першу чергу.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: