fbpx

Держпродспоживслужба не пропустила 270 кг неякісного масла у школи і садки Прикарпаття

Суспільство 08:31, 12.03, 2019

Фахівці Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області у рамках програми "Дітям Прикарпаття – якісне харчування" за два місяці цього року перевірили 14 шкіл, 15 садочків, 3 соціальні заклади, 35 постачальників харчових продуктів.

Для лабораторного дослідження відібрано 56 зразків в школах, 63 зразки в дитячих дошкільних закладах, 10 зразків в соціальних закладах.

За результатами лабораторних досліджень виявлено такі невідповідності харчових продуктів:

– два зразки масла солодковершкового (72,5% жиру, виробник ПП "Теребовлянський молокозавод") не відповідали за вмістом рослинного жиру у ДНЗ "Дзвіночок" та Делятинському ліцеї №2 у Надвірнянському районі;

– один зразок масла солодковершкового (виробник ПрАТ "Миколаївмолпром") не відповідав за вмістом рослинного жиру у ДНЗ №30 "Ластівка" в Івано-Франківську;

– один зразок молока коров’ячого (2,4% жиру, виробник ТДВ "Івано-Франківський міськмолокозавод") не відповідав вимогам за перевищеним вмістом БГКП у ДНЗ "Зіронька" Тисменицького району);

– сім зразків овочів (виробник ФОП Баворовський, Львівська область) не відповідали за вмістом нітратів у ДНЗ № 23, ДНЗ 14, ДНЗ 28 міста Івано-Франківська.

В соціальних закладах було виявлено один зразок масла солодковершкового, виробник ПрАТ "Миколаївмолпром", який не відповідав нормативній документації за вмістом рослинного жиру, та один зразок моркви, який не відповідав за вмістом нітратів.

За результатами проведеної роботи не допущено до обігу 268 кг масла солодковершкового, 2286 кг моркви, 2582 кг капусти, 2100 кг буряку столового.

Проведено повторні дослідження при постачанні нових партій продукції. Постачальниками було змінено одного виробника. Також надано рекомендації щодо зміни передбачуваного використання та заміну на відповідну овочеву продукцію двом виробникам овочів.

"Основний очікуваний результат реалізації Програми – забезпечення здоров’я дітей, безпечного та якісного харчування, запобігання гострим кишковим інфекціям в шкільних та дошкільних закладах області", – інформує прес-служба Держпродспоживслужби в області.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: