fbpx

Дешевий двохпідвіс? Справді?

Стиль життя 11:31, 22.04, 2019

Соціологічне опитування показало, що кожен четвертий споживач, який планує купити гірський велосипед, готовий віддати за нього не більш як 200 "зелених", а кожен п'ятий – менш ніж 300.

Причому найчастіше на цю суму вони розраховують придбати велосипед двохпідвіс, при цьому чому саме його – не знає майже жоден. Тож-бо час розібратися, скільки коштує хороший двохпідвісник і для якого стилю катання ці гірські велосипеди взагалі призначені.

1

Що за "звір"

Двохподвісник – гірський велосипед (МТВ) зі значно кращими характеристиками, ніж хардтейл або ригиден. Ці MTB призначалися для таких дисциплін, як наприклад DH (Down Hill), XC (Cross Country), (FR) Frerride. Їхня рідна стихія – це екстремальна, жорстка їзда по пересіченій місцевості і швидкісні спуски з гір. Вони наділені набагато кращим контролем за рухом на великій швидкості там, де доріг не було ніколи, за рахунок зниженої вібрації і кращого, ніж у жорстких рам, зчеплення.

Їхні зовнішній вигляд і вага сильно відрізняються в різних дисциплінах. Так, для даунхілу головне висока надійність, а маса не важлива. А для крос-кантрі вага гірського велосипеда має мало не вирішальне значення. Але їх об'єднує висока вартість. Починаючи від 1000 доларів можна розраховувати на отримання хорошого непрофесійного двохпідвісного байка для комфортної їзди.

Щодо дешевих моделей

Що ж це за двохпідвіси за 200 баксів? Це важке (кілограм 20), неякісно пофарбоване убозтво з наклейками на рамі, погано перекладеними з китайської. Сидушки трохи краще робилися в Радянському Союзі, обладнання нижчого класу Shimano (в кращому випадку), пружини від трактора, назвати які амортизатором і язик якось не повертається. До речі, розкачка пружин вимагатиме великої кількості вашої енергії, спрямованої на крутіння педалей. На ньому складно набирати і підтримувати швидкість, а якщо у вас вийде на ньому стрибнути і він не розвалиться при приземленні, то може викинути вас із сідла з тією ж силою, що впав на землю.

Отже, думайте, потрібно вам таке чудо чи ні, тим паче, що АЛЛО пропонує великий вибір дійсно класних байків.

Чому ж все так погано?

Перш за все "справжній" двохпідвіс набагато складніший з технічної точки зору. Якщо це модель, яка має обладнання того ж класу, що і хардтейл, то буде значно дорожчою з тієї простої причини, що задній амортизатор часом коштує навіть дорожче за передні амортизаційні вилки гірського велосипеда. До того ж геометрія рами набагато складніша і має безліч нестатичних елементів для роботи амортизатора, що теж вимагає чималих витрат. Тому велосипед з жорсткою рамою при тій же ціні буде мати обладнання на 1-2 класи вище і легшу вагу.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: