fbpx

Десять найкращих студентів ПНУ отримуватимуть по 100 доларів стипендії від Фонду Східноєвропейських досліджень. ФОТО

Суспільство 17:31, 12.06, 2018

Студенти Прикарпатського національного університету першими в Україні стали стипендіатами відомого Фонду Інституту Східноєвропейських досліджень.

Це стало можливо завдяки підписаній 12 червня двосторонній Угоді про співпрацю між Фондом Інституту Східноєвропейських досліджень (м. Варшава, Республіка Польща) та Прикарпатським національним університетом ім. Василя Стефаника.

На урочистості до Івано-Франківська особисто прибув Зигмунт Бердиховський, засновник Фонду та голова Програмної Ради Економічного Форуму в Криниці-Здруй (загальновідомого як Центральноєвропейський Давос), інформує прес-служба ПНУ імені Василя Стефаника.

Під час зустрічі зі студентами та викладачами засновник Фонду Зигмунт Бердиховський та ректор університету Ігор Цепенда підписали документ, який передбачає надання впродовж навчального року грошових стипендій від Фонду найкращим студентам Прикарпатського національного університету.

"Це важлива подія для нашого університету. Підписана двостороння Угода, ініціатором якої виступив засновник Фонду, голова Програмної Ради Економічного Форуму в Криниці Зигмунт Бердиховський, спрямована на підтримку обдарованих студентів нашого університету, відзначення їх наукових досягнень та сприяння розвитку їх знань, вмінь та навичок. Наші студенти – єдині в Україні – стали стипендіатами Фонду Інституту Східноєвропейських досліджень. Для нас це означає високу оцінку діяльності колективу університету та велику довіру з боку наших партнерів", – зазначив у своєму вітальному слові ректор Ігор Цепенда.

Він також подякував Зигмунту Бердиховському за візит до університету та вагому підтримку українського студентства.

Після підписання засновник Фонду Зигмунт Бердиховський вручив найкращим десяти студентам університету сертифікати на отримання грошових стипендій Фонду.

Експертна Комісія Фонду вирішила відзначити студентів, які набувають знання, зокрема, в напрямку туризму, природничих наук та економіки.

Основними критеріями оцінювання стало володіння студентами англійською мовою на рівні B2, середній бал за період навчання (не нижче 4,5). Додатковою перевагою стало знання ними польської мови. Тож нині і впродовж навчального року, студенти отримуватимуть щомісячно стипендію в розмірі еквіваленту 100 доларів.

Також голова Програмної Ради Економічного Форуму в Криниці-Здруй Зигмунт Бердиховський запросив стипендіатів взяти участь у роботі XXVIII Економічного Форуму, який відбудеться 4-6 вересня цього року.

Сьогодні Форум у Криниці вважається найбільшим та найвідомішим заходом, де зустрічаються найпотужніші представники світу, політики та бізнесу Центрально-Східної Європи. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: