fbpx

Десять таеквондистів з Франківська завоювали медалі на чемпіонаті світу в Німеччині. ФОТО

Спорт 16:31, 01.05, 2019

З 22 по 28 квітня в місті Інзель, Німеччина, пройшов чемпіонат світу з Таеквон-До, де Україну представляли 29 спортсменів національної збірної команди під керівництвом головного тренера збірної Олега Солов'я та тренерів збірної: Соловей Катерини, Бойка Валерія, Кузнецової Ірини та Максименка Ігоря.

В змаганнях, що проходили в усіх розділах серед дорослих та юніорів, взяли участь 2000 учасників з 64 країн світу. Спортсмени збірної команди України, виборовши перемоги у запеклих боях, завоювали три золоті, одну срібну та три бронзові медалі, що дозволило Україні посісти 10-те загальнокомандне місце серед 64 країн світу.

Чемпіонами світу в особистому спарингу серед дорослих стали спортсмени з Івано-Франківтська Віталій Соловей у ваговій категорії -57 кг та Данило Демчишин у ваговій категорії -85 кг. Спортсмени з Івано-Франківська провели шість переможних поєдинків.

Віталій і Данило до цього були чемпіонами світу серед юніорів (Віталій дворазовим чемпіоном світу серед юніорів), а на цьому чемпіонаті світу вперше вибороли золоті медалі серед дорослих.

Срібну медаль серед юніорів в особистому спарингу (вагова категорія +65 кг) посіла Каріна Перхулин з Івано-Франківська, що провела 5 переможних поєдинків.

Бронзові медалі в особистому спарингу здобули Діана Шкварок серед дорослих (вагова категорія -50 кг) та Дмитро Тишко серед юніорів (вагова категорія -50 кг). Всі спортсмени представляють СК "Лідер", м. Івано-Франківськ, тренери Олег та Катерина Солов'ї.

В останній день змагань чоловіки-юніори збірної команди України проведл переможні поєдинки з командного спарингу і здобули титул чемпіонів світу. Склад команди, що завоювала золоту нагороду: з м. Києва  Євсєєв Єгор та Бабич Олег, з м. Івано-Франківська  Кузьмін Артур та Іванюк Ілля, з м. Харкова  Калашнік Сергій та Редькін Кирило.

Бронзову медаль у командному спарингу завоювали жінки юніорки: з м. Івано-Франківська  Хімук Софія, Трифонова Ксенія, Перхулін Карина, з м. Києва  Звегенцова Зоя та з м. Харкова  Копернак Єлизавета та Караваєва Ангеліна.

"Перемоги на чемпіонаті світу свідчать про те, що Таеквон-До в Україні розвивається на дуже високому рівні. Величезна робота з підготовки спортсменів, інтенсивні навчально-тренувальні збори, командна професійна робота, націлена на перемогу,  це все надзвичайна робота тренерського складу, без якої не було б цього успіху",  зазначив головний тренер збірної команди з Таеквон-До Олег Соловей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: