fbpx

Децентралізація охопила 70% України

Політика 15:56, 06.04, 2019

До осені наступного року, за словами прем'єр-міністра, об'єднані громади повинні бути створені по всій країні.

Створення місцевих громад в Україні має завершитися до осені 2020 року. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман в ефірі телеканалу Україна, пише Кореспондент.
 
За його словами, на 70% території країни вже пройшла децентралізація, на 30%  ще ні.
"Я вважаю, що крайній термін, коли ми повинні утворити об'єднані громади, дієві, там, де може бути школа, садок, нормальна дорога, клуб, підприємство  це не пізніше виборів місцевих громад, які відбудуться восени 2020 року. І це важливо, це в принципі мета. Ми в січні оновили план децентралізації на нові п'ять років, і він це передбачає",  зазначив Гройсман.
За його словами, приклади успішних практик місцевого самоврядування вже можна побачити в багатьох областях.
"Тобто ідея, з якою я прийшов працювати в центральну владу,  змінити систему управління державою на базі того, щоб усе концентрувалося на місцях,  це зараз відбувається",  наголосив глава уряду.
Відповідаючи на питання, чи набереться 300 голосів в парламенті за зміни до Конституції щодо децентралізації, Гройсман зауважив, що дуже хотів би цього.
 
"Я можу сказати, що для мене це є одним з фундаментальних питань, за які я буду боротися, ми доб'ємося того, що буде триста",  заявив прем'єр-міністр.
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: