fbpx

ДФС змусила крупні прикарпатські підприємства зареєструватися у Львові

Економіка 13:09, 05.01, 2015

З 1 січня цього року найбільші платники податків області змушені зареєструватися у Львові, Києві або Одесі.

Відповідний наказ видала ще Податкова служба часів одіозного Олександра Клименка, який з 21 лютого 2014 року знаходиться в розшуку СБУ. Втім, нинішня ДФС на чолі з Ігорем Білоусом від цього наказу не відмовилася. Відтак, з 1 січня ПАТ “Івано-Франківськцемент”, ПАТ “Івано-Франківськгаз” та Бурштинська ТЕС змінили прикарпатську прописку на львівську.

“Це було примусове рішення ДФС, – пояснив КУРСу депутат Івано-Франківської обласної ради, керуючий партнер юридичної компанії Moris Group Андрій Романчук.  Їх, як великих платників податків, зобов’язували перереєструватися або у Львові, або в Києві, або в Одесі. Минулого року ця норма теж діяла, але ми (юркомпанія надає юридичний супровід “Івано-Франківськцементу”  ред.) разом включились  і ПАТ “Івано-Франківськцемент” залишили в області. Цього року це не вдалося, хоча вони звертались і ми пробували посприяти. Зважаючи на це, на початку грудня Білоус прийняв примусове рішення перевести їх до Львова. Зараз вирішується питання, чи вони будуть все ж у Львові чи в Києві. Норма дурна, але її зберегли з часів Клименка”. 

Як зазначив Андрій Романчук, в ДФС чомусь вважають, що цей наказ полегшує життя крупним компаніям, та насправді він створює масу додаткових проблем.

Як повідомляв КУРС, через реєстрацію крупних платників податків за межами Прикарпаття у 2015 році обласний бюджет втратить 5,5 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: