fbpx

"Ділімося радістю та вірою", – митрополит Володимир привітав із Великоднем

Суспільство 09:23, 28.04, 2019

Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин у своєму традиційному Пасхальному посланні привітав вірян із Воскресінням Христовим.

Цьогорічне Пасхальне послання митрополита Володимира базується на роздумах про Слово Боже – Другу особу Пресвятої Трійці, – "Яким постало все, і ніщо, що постало, не постало без нього", адже саме тими словами ми щороку розпочинаємо євангельське читання у день Святої Пасхи.

"Й у наших святкових Пасхальних богослужіннях осяяне світлом Христового Воскресіння Слово Боже звучить особливо урочисто, адже Господь переміг гріх і смерть та відкрив нам двері Царства Небесного. Цю радісну звістку несімо іншим повсюди, де б ми не були, адже віра у воскресіння та надія, принесена Христом, є найкращими дарами, які ми повинні дарувати своїм ближнім. Не втомлюймось звіщати, що Христос воскрес, не лише словами, але свідченням свого життя", – йдеться у Посланні.

На думку Владики, кожен, хто зустрічається з нами на нашому життєвому шляху, повинен бачити цю радісну звістку в наших вчинках, почуттях, на нашому обличчі.

"Христос Воскрес", – лунає сьогодні й в Україні та у різних країнах світу, де є наші вірні, які своєю думкою линуть до батьківського дому, щоб розділити пасхальну радість, вважає Архієрей.

На його думку, привітання "Христос Воскрес" по-особливому звучить у окопах і бліндажах, польових госпіталях серед героїв-воїнів, які стоять на захисті нашої Батьківщини та промовляють до нас: "Христос Воскрес! – Воскресне Україна до мирного життя!"

В кінці ж свого Послання Митрополит Володимир закликає всіх ділитися цією Пасхальною благовістю з кожним, кого зустрічаємо на нашому життєвому шляху.

"Ділімся тією Пасхальною благовістю з нашими батьками, дітьми, братами і сестрами, з нашими ближніми, друзями і знайомими. Постараймося передати її скорботним і знедоленим, хворим і немічним, всім, хто потребує нашої уваги та підтримки", – закликає Митрополит Володимир.

"Тому ділімося своїми радістю, досвідом віри з тими, хто цього найбільше потребує, хто шукає справжній сенс свого життя і щастя", – закликає Архієрей.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: