fbpx

"Дім Сірка" в Загвізді можуть розпустити

Суспільство 13:05, 15.07, 2017

На цей час склалася дуже непроста ситуація з притулком "Дім Сірка" в Загвізді. Близько місяця тому до них приходила комісія земельників на чолі з головою с. Загвіздя щодо притулку. Вони склали протокол за порушення земельного законодавства на власника земельної ділянки.

Про це написала у Фейсбуці голова БО "Дім Сірка" Наталія Когут.

"Він оплатив штраф, але, як ми розуміємо, йому поставили умови: або він нас позбувається, або його затягають по судах! Ось і наслідки – він продає землю, а нас попросив звільнити територію до 10.08/2017 або викупити в нього землю за 30 тисяч доларів. В нас нема таких коштів, ми не можемо заїхати в Рибне, де в нас є вже договір з лісгоспом, оскільки місцеві налаштовані вкрай вороже", – пише Наталя Когут.

Вона пропонує варіанти виходу із ситуації: 

1) Найняти серйозну охорону та почати будівництво в Рибному. Знайти людей, які зможуть цю охорону проплатити на довгий період часу. 

2) Знайти землю, краще ферму, та викупити її, знов-таки знайти на це спонсорів! Якщо ми не знайдемо виходу, ми змушені будем ліквідуватися взагалі! Бо я не бачу сенсу далі щось робити, якщо нема притулку.

"Якщо таке станеться, то ви всі маєте зрозуміти, що собаки з вулиць більше до нас не попадуть, а будуть попадати одразу в холодильник на Максимовича! Це буде процес часткової стерилізаціі та евтаназії, оскільки місто має реагувати на заявки, де є покуси безпритульних собак! Зараз я звертаюсь до кожного, хто має можливість нам допомогти! Також прошу вибачення наперед за відмову вже з завтрашнього дня приймати собак! Ми не можемо їх приймати, оскільки є варіант, що притулок прийдеться розпустити, собаки, проліковані та врятовані від смерті, знову будуть бігати по вулицях міста, створюючи комусь дискомфорт, що приведе до масової травлі! На жаль, ми 5 років постійно воюємо з кимось, шукаємо компроміси, але… Ми на фініші… Нема сенсу існування нашої організацїї, якщо ми не зможемо рятувати життя братів наших менших",  написала Наталя Когут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: