fbpx

Дітей зі Сходу в Івано-Франківську зустріли з національними прапорами

Суспільство 17:07, 03.01, 2015

Близько тисячі дітей, учасників програми культурного обміну "Різдво в Карпатах: Схід і Захід разом" сьогодні приїхали на Прикарпаття. Їх зустрічали представники обласної адміністрації, районів Івано-Франківської області та родини, у яких діти проведуть тиждень різдвяних канікул.

До Івано-Франківська діти прибули спецпотягом у 31 вагон з Краматорська. На вокзалі їх чекали представники приймаючої сторони – працівники райдержадміністрацій та родин, які приїхали зустріти тих, ким належить заопікуватися. Кожну групу дітей у поїздці на Прикарпаття супроводжували двоє дорослих – керівник групи й лікар. Дітей провели в автобуси і доправили до місця поселення. 

Гостей зі Сходу на вокзалі привітали ініціатори та організатори акції, зокрема голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук і народний депутат від Єнакієвого Олег Недава.

"Особливістю цієї благодійної акції "Різдво в Карпатах" є те, що дітки будуть жити в сім’ях. Ми хочемо показати дітям нашу гостинність, традиції і звичаї. І задекларувати, що все-таки на сьогоднішній день ми – єдина Україна",  сказав Олег Гончарук.

За його словами, для дітей заплановані різні культурно-мистецькі заходи, а також великий концерт в Івано-Франківську.

"Ми планували такий обмін ще в 2013 році  щоб діти з Луганська та Донецька приїхали на Західну Україну і подивилися, як тут живуть люди. Маємо надію, що діти, повернувшися додому, будуть нести думку, що всі українці єдині. Що незалежно від того, якою мовою ми  розмовляємо, між нами все одно немає ніяких протиріч, – відзначив Олег Недава.  Діти приїдуть і скажуть: ми там були, нас там любили, до нас дуже гарно ставилися. І дорослі це мають почути".

Прикарпаття прийняло дітей віком від 10 до 15 років з різних міст Донеччини, а також дітей з родин вимушених переселенців з Харкова, Дніпропетровська та Херсонщини.

"На Донбасі інформація дуже неоднозначна. Так, дітей лякали бандерівцями,  визнав донецький нардеп.  Але ті люди, які зараз знаходяться на території, звільненій від окупації, вони розуміють, хто такий бандерівець і що він їм несе мир і спокій. І що краще жити у вільній єдиній Україні, ніж біля так званого Великого брата".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: