fbpx

Дітей-сиріт повернули в Україну

17:00, 27.07, 2014

Діти-сироти, яких намагались вивезти до Росії, перетнули український кордон

Про це пише Espreso.tv  з посиланням на прес-службу уповноваженого з прав людини Валерії Лутковської.

Згідно з інформацією, їх зустріли представники Луганської області та оглянули лікарі. Стан дітей задовільний.

Наразі діти розміщені в одному з дошкільних закладів для відпочинку.

Вже найближчим часом буде вирішено питання щодо подальшого перебування дітей у відповідному дитячому закладі на безпечній території України,  запевнили у прес-службі.

Лутковська дізналась про викрадення дітей у суботу від представника МЗС.

Її попросили долучитися до спільних дій щодо недопущення незаконного переміщення через кордон або, у разі такого, повернення 40 дітей віком до 3-х років з дитячого закладу м. Луганська, які на той час у супроводі головного лікаря та 20 працівників закладу під збройним примусом з боку представників терористичної організації "ЛНР" рухались у бік державного кордону з РФ.

МЗС України прийняло рішення про невідкладний виїзд представника Генерального консульства України в Ростовській області до можливого пункту перетину кордону в м. Ізварино.

А Лутковська провела прямі телефонні переговори з правозахисниками в Російські Федерації та Уповноваженим з прав людини в Російській Федерації Еллою Памфіловою та отримала запевнення повного сприяння у справі щодо недопущення незаконного переміщення дітей.

Близько 23.00 було з’ясовано, що діти перебувають поблизу пункту пропуску Ізварино, а російська сторона відмовляється від переговорів щодо подальшої долі дітей без участі українського консула.

Близько першої години ночі український консул прибув до Ізварино. Було досягнуто домовленості щодо пересування групи дітей по території РФ вздовж кордону до населеного пункту Чорткове для подальшого повернення в Україну в пункті пропуску біля селища Мілове.

Як відомо, 26 липня група терористів з так званої "ЛНР" у суботу близько 17:15 год. викрали з інтернату м. Луганськ 60 дітей-сиріт.

Дітей, які потребують постійного медичного нагляду, без відповідних дозвільних документів двома автобусами намагались вивезти до Російської Федерації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: