fbpx

Діти Донеччини повернулись з Прикарпаття та заспівали губернатору "Щедрика"

Суспільство 07:46, 12.01, 2015

Олександр Кіхтенко був вражений тим, що лише за тиждень перебування на Івано-Франківщині школярі не лише вивчили колядки, а й полюбили державну мову – навіть у Краматорську більшість продовжували спілкуватися українською.

В рамках благодійної акції "Різдво в Карпатах" майже 400 школярів з Донецької області 2 січня спеціальним потягом "Краматорськ – Івано-Франківськ" вирушили до столиці Прикарпаття. Таку поїздку за сприяння облдержадміністрацій двох регіонів для донецьких дітей допомогли організувати народні депутати України Максим Єфімов, Олег Недава, Артур Герасимов та Дмитро Лубінець.

Діти проживали у прикарпатських родинах, які радушно прийняли на різдвяний відпочинок школярів з фронтового Донбасу.

Щоденно для юних донеччан організовували культурно-розважальні заходи, але окрему увагу приділили знайомству з місцевими традиціями відзначення Різдва Христового. Декому навіть пощастило відсвяткувати за одним столом з Президентом України – 7 січня до родини Смеречуків, яка прийняла костянтинівського школяра Кирила Зуділова, завітав Петро Порошенко.

"Ми маємо зробити так, аби всі діти зі Сходу України мали можливість в межах подібних акцій хоча б трохи побути у західних регіонах нашої країни та відчути, що живуть в єдиній соборній державі і що насправді ніякого розділення на Схід і Захід немає і бути не може", – сказав Олександр Кіхтенко в очікуванні прибуття потяга.

Потяг з Івано-Франківська прибув до Краматорська о 16.00.

"Сподобалось вам на Прикарпатті? Ще хочете там побувати?" – запитав губернатор Донеччини школярів, що зійшли на перон. Всі, хто в цю хвилину опинився поруч з Олександром Кіхтенком, в один голос відповіли: "Так!" і заспівали голові Донецької облдержадміністрації "Щедрика".

Наразі всі діти з Краматорська організовано відправились додому у свої міста та райони.

Окремо для представників російських ЗМІ прес-служба Донецької облдержадміністрації повідомляє, що під час відпочинку на Прикарпатті жодна дитина не була розп'ята або з'їдена.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: