fbpx

Діти в нас свідомі: дирекція Тисменицької школи стверджує, що учні не палять листя на території школи

Суспільство 16:11, 25.03, 2019

Днями отець Ігор Гаврилів опублікував в Фейсбуці допис про спалення листя та гілок на території школи, зауваживши про шкоду довкіллю та порушення закону. Дирекція школи у відповідь заявляє, що отець не розібрався в ситуації та ніякого спалення листя не було.

"Став свідком чергового байдужого відношення не тільки до навколишнього середовища, а й до здоров'я людей. Було б все чудово, якщо б таку гарну справу не завершили жахливим спаленням листя та гілок. І скільки вже про велику шкідливість спалення листя та сміття говорить та закликає не робити цього церква, держава, нічого не допомагає. Не зупиняють паліїв ні заклики, ні жахлива статистика хвороб серед дітей і дорослих. Я не міг спостерігати осторонь, адже поблизу працювало багато дітей і на стадіоні теж проводились заняття, і діти цим всім дихали!!!! Підійшов і закликав не робити цього, але наткнувся, на жаль, на нерозуміння проблеми", – написав отець Ігор Гаврилів в групі "Тисмениця" у Фейсбуці.

В коментарях тисменичани почали обурюватись, чому вчителі вчать цього дітей.

В коментарі КУРСу директорка Тисменицької школи Марія Люта розповіла, що з дітьми щотижня проводять профілактичні бесіди на цю тему. В цей день у школі проводилась толока. Діти садили саджанці дерев та прибирали територію. Перед толокою провели педраду та зауважили, щоб не було спалення листя.

"Ми проводили толоку. Так було заплановано. Старшокласники працювали із задоволенням. Я розділила техслужбу. Діти згрібали листя. Я на нараді наголосила: Боже борони палити листя. Бо тепер це категорично заборонено. Всі з розумінням віднеслись. Техслужба працювала в тому районі, де палав невеликий вогонь. Жінки працювали. Невеличку купу нагребли хмизу – сухих гілок. А листя в нас ніхто не вивозить, ми його по кутах і по ямках засипаємо… Тут у всі часи сухе гілля спалювалось. Двірник необережно запалив гілля, це горіло 5 хвилин. Я відразу дала команду, жінки винесли відра води та в момент це залили водою. Ні діти не палили, ні вчителі їх цього не вчили, що тут нам дорікають",  сказала Марія Люта.

Також вона зауважила, що колектив школи та школярі регулярно прибирають територію не тільки школи, але й довкола вулицю вздовж шкільної території. Тому ображені, що про них таке пишуть. 

"Діти в нас свідомі, виховані, милосердні. Можуть виховувати навіть своїх батьків", – додала Марія Люта.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: