fbpx

Діти з Харківщини зустріли Різдво на Прикарпатті

Суспільство 08:02, 11.01, 2017

З 4 по 10 січня на Калущині відпочивали діти з Харківської області.

Цьогоріч на різдвяні свята приїхали 36 дітей і 4 вчителів із Зачепилівського і Кегичівського районів Харківської області, пише КУРС з посиланням на Калуську РДА.

Діти тиждень гостювали у селах Завій, Новиця, Тужилів, Голинь і Кропивник. Тут вони святкували у родинах своїх ровесників, знайомилися з різдвяними традиціями та взяли участь у низці культурно-мистецьких заходів. 

Діти зі Сходу разом із сім’ями, в яких проживали, взяли участь у приготуванні Святої вечері, колядували, ходили до церкви на Різдвяне Богослужіння.

За розповідями дітлахів, найважливішим для них була Свята вечеря, а також можливість побачити звичаї і традиції жителів Західної України.  

За час перебування на Калущині учні та вчителі мали змогу побувати в горах, покататися на лижах, санчатах та ковзанах, навчилися колядувати, спробували кутю, яку по-особливому, за давніми рецептами готують на Західній Україні.

За словами вчителів, які супроводжували дітей, дуже важливо для дітей було на власні очі побачити справжні українські різдвяні традиції, тим більше – бути безпосередніми учасниками обрядових дійств. Вчителі подякували жителям Калущини, які приймали гостей, за їхню щедрість, щирість та доброту.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: