fbpx

Діти загиблих військових зможуть вступати до вишів поза конкурсом

Суспільство 16:13, 20.06, 2014

За внесення змін до закону "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їхніх сімей" проголосували 249 народних депутатів з 290, що зареєструвалися в залі.

Верховна Рада прийняла закон, що передбачає право вступу до вишів поза конкурсом протягом трьох років після закінчення школи для дітей загиблих військовослужбовців, – пише Дзеркало тижня.

У ст. 13 закону запроваджена норма, згідно з якою діти, у яких один з батьків, усиновителів був військовослужбовцем і загинув або визнаний судом безвісти зниклим на військовій службі, протягом трьох років після отримання відповідної загальної середньої освіти зараховуються поза конкурсом за особистим вибором спеціальності до державних і комунальних вищих та професійно-технічних навчальних закладів України для навчання за рахунок коштів державного і місцевих бюджетів.

Також за умови успішного складання іспитів і відповідно до правил прийому перевагою при зарахуванні у військові навчальні заклади протягом трьох років після здобуття загальної середньої освіти користуються діти військовослужбовців (якщо не досягли 23-річного віку), які мають вислугу 20 років і більше, а також загиблих і тих, що отримали інвалідність, зазначається у законі.

Також народні депутати підтримали у другому читанні законопроект № 4402 "Про внесення змін до закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" (про підвищення мінімального розміру пенсії членам сімей військовослужбовців у разі втрати годувальника)".

Як повідомляв КУРС раніше, закон передбачає з моменту його прийняття підвищити для членів сімей військовослужбовців, які втратили годувальника, розмір мінімальної пенсії в разі втрати годувальника з одного до двох визначених законом розмірів прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: