fbpx

Діти зі Сходу повернулись додому, відсвяткувавши Різдво на Калущині

Суспільство 11:41, 14.01, 2016

Щороку на Різдвяні свята Калущина приймає гостей. Сюди приїжджають учні зі східних, центральних та південних областей України. Цьогоріч захід відбувся за сприяння народних депутатів із Прикарпаття.

З 3 до 11 січня тридцять дітей і четверо вчителів з Олександріївського району Кіровоградської області відпочивали у селах Боднарів, Вістова, Студінка і Кадобна. З 5 січня до 9 січня тридцять дітей та четверо вчителів зі Сватівського району Луганської області відпочивали у селах Голинь, Пійло, Тужилів і Довге-Калуське, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.
 

Під час Різдвяних свят юні гості мали змогу почерпнути дух народних традицій, збагатити себе духовно та гарно провести час. Діти зі Сходу разом із сім’ями, в яких проживали, взяли участь у приготуванні Святої вечері, колядували, ходили до церкви на Різдвяне Богослужіння. Вони також побували в Історико-меморіальному музеї Степана Бандери, що в селі Старий Угринів. Тут для них провели екскурсію працівники музею, їх радо вітали у Бандерівському краї учні Староугринівської ЗОШ І-ІІІ ст. Діти відвідали новорічну ялинку в Івано-Франківську і покаталися на ковзанах на льодовій арені.

У Войнилівському центрі юнацької та дитячої творчості для дітей зі східних областей провели майстер-клас з виготовлення новорічних іграшок, прикрас та виробів і показали їм виставу "Новорічна казка".  

Проводжаючи додому дітей, голова райдержадміністрації Наталія Бабій висловила сподівання, що діти пам’ятатимуть про наш край, повезуть у своїх серцях частинку доброти жителів Калуського району і поділяться нею зі своїми земляками. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: