fbpx

Діти-переселенці, що мешкають на Харківщині, зустрінуть Різдво в Карпатах

Суспільство 16:02, 08.01, 2016

30 дітей з Луганської та Донецької областей, родини яких сьогодні проживають у Кегичівському та Первомайському районах, 4 січня відправились на відпочинок та оздоровлення до Західної України.

Діти переселенців із зони АТО відпочиватимуть на Івано-Франківщині до 13 січня. Їх прийматимуть родини у селах Баграчани, Іванівка, Ластивці та Гороховине, пише КУРС з посиланням на прес-службу Харківської ОДА.

В минулому році діти з Донбасу також святкували Різдво в Карпатах і повернулися звідти з яскравими враженнями, подарунками, а головне  з новим баченням Західної України, розповідають організатори поїздки.

"Родини, що приймають наших дітей, влаштовують для них цікаву Різдвяну програму. В минулому році харків’яни познайомили господарів з колядками, які співають на Слобожанщині, та навчились колядкам, з якими зустрічають свята бойки. Діти потоваришували, і влітку іванофранківці навіть приїжджали до нас в гості. Певні, що й цього разу діти привезуть з поїздки яскраві спогади і враження", – розповіла вчитель з Кегичівського району Галина Коношко.

Ця подорож стала можливою завдяки сприянню голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Райніна та фінансовій підтримці народного депутата України Сергія Тригубенка.

Організація поїздки  продовження програми оздоровлення та відпочинку дітей, яку Ігор Райнін ініціював у минулому році.

"У 2015 році голова обласної державної адміністрації Ігор Райнін поставив завдання максимально оздоровити дітей. Так, нам вдалося оздоровити близько 80% школярів області, і за цим показником Харківщина посідає лідируюче місце у країні. Особливу увагу, за дорученням голови ХОДА, приділяли оздоровленню та відпочинку дітей із сімей учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб",  підкреслив директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олександр Нездюр, який проводжав дітей на Харківському вокзалі.

Як зазначили в Департаменті у справах молоді та спорту ХОДА, для того, щоб охопити оздоровленням максимальну кількість дітей учасників АТО та переселенців, у 2015 році була налагоджена тісна співпраця з обласним військовим комісаріатом, обласною громадською організацією "Спілка ветеранів АТО" та волонтерськими центрами Харківщини. Інформація цих організацій та установ враховувалася при формуванні списків дітей, які оздоровлювалися влітку.

"З  метою нормативного обґрунтування забезпечення бюджетними путівками дітей відповідних категорій у липні голова ХОДА Ігор Райнін видав відповідне  розпорядження №305 "Про внесення змін до розпорядження голови обласної державної адміністрації від 21 квітня 2010 року №205",  уточнили в департаменті.

Згідно з цим розпорядженням, до переліку дітей, які підлягають оздоровленню за бюджетні кошти, були віднесені діти, один з батьків яких загинув, постраждав або бере безпосередню участь у проведенні антитерористичної операції, діти з сімей демобілізованих військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та працівників, які брали участь у проведенні антитерористичної операції, а також діти з сімей внутрішньо переміщених осіб та діти, переміщені з тимчасово окупованих територій або районів проведення антитерористичної операції.

"Це дозволило спрямувати кошти обласного та місцевих бюджетів на оздоровлення дітей зазначених категорій у санаторних та оздоровчих закладах узбережжя Чорного та Азовського морів, українських Карпат, закладів Харківської області,  розповіли у Департаменті у справах молоді та спорту ХОДА.  Крім того, за рахунок залучених коштів діти направлялися на відпочинок до новоствореного закладу відпочинку у Вовчанському районі Харківської області, реабілітаційного центру "Сергіївка" Одеської області, австрійського міста Іббс, Словенії, Угорщини та Румунії".

Загалом протягом року вдалося оздоровити більше 3 тисяч дітей учасників АТО та переселенців.

Цьогоріч Харківська обласна адміністрація продовжує працювати над максимальним охопленням оздоровленням та відпочинком дітей. Відповідні завдання також поставлені перед керівництвом районних адміністрацій та виконкомів місцевих рад.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: