fbpx

Діти-сироти з важкими фізичними та розумовими вадами хочуть вчитися

Суспільство 11:37, 20.08, 2015

Вихованці Залучанського дитячого будинку-інтернату звернулись до БО "Українська благодійницька мережа" із проханням знайти їм вчителів.

Про це повідомив керівник благодійної організації Василь Футерко.

"Він питав у першу чергу не про нові іграшки чи щось інше про матеріальне, а саме про вчителів, бо хоче навчитися читати і писати! Зараз у дитбудинку навчання немає. Працівники, котрі б мали займатися з дітьми в плані розумового розвитку, спеціальної освіти не мають, та й самих всього лише 2-х працівників на 135 дітей явно замало. Це дуже серйозна проблема.

Наразі очікуємо висновку від однієї установи про те, що діти можуть навчатися. Бюрократія і ще раз бюрократія (Сподіваюся, що висновок від того органу буде позитивним, бо в іншому випадку можна буде вважати, що вони чинять злочин і треба буде звертатися до правоохоронних органів", – зазначив Футерко.

Він закликає бажаючих допомогти навчати дітей приєднуватися до Благодійної організації "Українська благодійницька мережа”.

Залучанський дитячий будинок-інтернат – заклад для сиріт із дуже важкими фізичними та розумовими вадами. Знаходиться він у селі Долішнє Залуччя Снятинського району, від Івано-Франківська – 110 кілометрів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: