fbpx

Дівчина з Коломиї, яка створила один з найкращих додатків для Apple, збирається вчергове здивувати світ. ВІДЕО

Стиль життя 09:46, 04.01, 2018

Дівчина з Коломиї Олександра Рогачова створила додаток до смартфона, який компанія Apple визнала одним з найкращих за весь минулий рік.

Як повідомляв КУРС, у місяць ним користується 350 000-500 000 чоловік, більшість з яких – молоді американці 20-30 років. 

Віртуальний тату-салон дозволить будь-кому в будь-якій точці земної кулі миттєво сфотографувати себе з будь-яким татуюванням. І після такої примірки подумати, чи варто робити справжнє, йдеться в сюжеті програми ТСН.

Олександра Рогачова нині мешкає у Нью-Йорку. Півтора року тому вона привезла сюди з України одну з передових розробок на ниві віртуальних технологій.

"Наводжу телефоном зверху на цього смайлика – і з'являється татуювання", – пояснює співвласниця компанії Inkhunter Олександра Рогачова.

Аби мобільний додаток працював, на тілі потрібно намалювати смайлик із трьох рисок.

Щодня в додатку з'являються нові ескізи – з Сашею співпрацюють не лише українські художники, а й тату-майстри з усього світу.

Школу в Коломиї Олександра закінчила сім років тому. Пішла вчитися на комп'ютерні науки. Але власного комп'ютера на той час не мала.

Півроку ходила, займалася по друзях – аби потім з кількома друзями виграти хакатон у Харкові, переїхати до Києва, податися на 11 акселераційних програм у всьому світі – і нарешті потрапити до Нью-Йорка.

"Я там, де можливості. Якщо будуть можливості розвиватися реально добре в Україні – я всіма руками за", – каже дівчина.

Поки що тату-салон без квадратного смайла не працює, але вже за кілька місяців Саша збирається вчергове здивувати світ.

"Віртуальна примірочна аксесуарів та інших елементів твого образу – окуляри, ювелірні вироби, годинники", – ділиться планами дівчина. 

Читайте КУРС у Telegram – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: