fbpx

Дівчині, яка постраждала від феєрверку на відкритті новорічної ялинки, не змогли відновити зір на оці. ВІДЕО

Здоров'я 12:25, 17.02, 2018

Після майже двох місяців лікування 17-річна Світлана Тимчук отримала приголомшливий вердикт – на ліве око вона більше не бачитиме.

За цей час правоохоронці не знайшли винних, а міські чиновники і виконавці, які організували феєрверк на відкритті новорічної ялинки у Франківську, кажуть, що це лише збіг обставин, йдеться в сюжеті "Вікон" на каналі СТБ.

З того вечора Світлана нічого не пам'ятає. Медики лише здивувалися, як дівчині вдалося вижити. А сьогодні про інцидент нагадують кілька шрамів біля ока. Кілька днів тому дівчина повернулася після трьох тижнів обстежень і лікування в "Охматдиті". Тамтешні лікарі поставили остаточний і невтішний діагноз – атрофія зорового нерва. 

"Вони сказали, що я бачити не буду і що зараз медицина безсила. З часом я зможу бачити силуети і трішки розрізняти кольори, але прогресу більше не буде", – поділилася дівчина.

Аби підтримати око, Світлані постійно потрібна реабілітація.

Як писав КУРС, під час відкриття ялинки 17-річну дівчину, студентку ПНУ з Верховинщини, поранило петардою від феєрверка. В лікарні дівчина прийшла до тями, лікарі запевнили, що загрози для життя немає. Медики діагностували струс мозку, крововилив у мозок, гематоми. 

Студенти Прикарпатського національного університету звернулися до міського голови Руслана Марцінківа з вимогою пояснити причини нещасного випадку. Пізніше Марцінків оприлюднив офіційний коментар, в якому попросив вибачення у дівчини та її родини, запевнив, що винні отримають догани, а міськрада оплатить лікування потерпілої. У мережі опублікували відео з телефона потерпілої

За фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ст. 272 ККУ – Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: