fbpx

Через наклеп у розбещенні дітей дійшов до Європейського суду: у Калуші медбрат 20 років відновлює чесне ім’я. ВІДЕО

Суспільство 18:36, 16.05, 2018

Шкільного медбрата на Прикарпатті звинуватили у розбещенні неповнолітніх.

Одного разу в кабінеті медбрата, де завжди було повно школярів, директорка начебто застала медика зі школяркою без трусів. Чоловік утратив роботу і 20 років доводив свою невинуватість, йдеться у сюжеті "Надзвичайних новин".

Зараз у будинку пенсіонера ні газу, ні води, на підлозі лежить дубове листя. Ним же набитий і матрац, бо, каже чоловік, воно найкраще зберігає тепло. Від комунальних зручностей калушанин відмовився майже 20 років тому, коли його звинуватили у розбещенні неповнолітніх. Чоловік розповідає:

"Прибігає дитина, каже, що болить горло. Треба було перевірити лімфатичні вузли. Побачили, як гладжу по горлу, і сказали, що розбещую".

Після шкільного скандалу на початку 90-х життя медика поділилось на "до" і "після".

Як запевняє вчителька школи №2, котра працювала разом із потерпілим, чоловік дуже любив дітей, а вони його – не боялись ні щеплень, ні уколів.

1

Натомість колишня директорка школи Галина Томащук, тримаючи в руках листи до прокуратури і міліції, твердо впевнена у винуватості чоловіка.

У прокуратурі Калуша підтвердили, що, справді, заяви надходили, проте для відкриття кримінального провадження не було підстав.

Після звинувачень життя чоловіка в невеличкому містечку докорінно змінилось. Впродовж двадцяти років він намагався відбілити свою репутацію.

Медик відстояв свою честь та гідність, дійшовши аж до Європейського суду. Більше того, відмовився від грошової компенсації у розмірі 17 тисяч гривень і зазначає:

"Я не милості просив, а справедливості".

Чоловік обіцяє боротися й далі і вимагатиме публічного вибачення.

Про те, як калуський пенсіонер відмовився від 17 000 грн за рішенням Євросуду і вимагає справделивості – у відео "Вікон":

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: