fbpx

Для дітей і батьків: як провести особливі вихідні у Франківську 1-2 червня

Стиль життя 09:41, 01.06, 2019

Сказати, що ці вихідні будуть насичені, драйвові, цікаві і малечі, і дорослим, а ще корисні і багаті на нові досвіди, – все одно мало, щоби описати всі ті можливості, які подарують франківцям улюблені міські ініціативи.

Дивіться, як можна креативити, організовуючи свята – вчіться і розважайтеся разом. Бо сім'я – це не тільки серйозність, відповідальність і щоденна праця, це також можливість побешкетувати, погратися, порадіти, відчути і по-іншому відкрити одне одного, набратися легкості і позитиву, пише Sotka.life.
Приєднуйтеся – точно не пошкодуєте!

Подрайвувати в парку

Суботній день належить провести у міському парку. Бо тут з 10.00 до 17.00 розкладеться і стартує Міський пікнік і велоперегони від "Дрібноти". Заповідається чудовий день спорту, позитиву та веселощів.

1

Проект "Дрібнота" щороку до Дня захисту дітей влаштовує у Франківську велике дитяче свято. І от знову збирає друзів. Реєстрація на велоперегони для малечі від 3 до 14 років на байках, біговелах і самокатах завершилася 26 травня. Тож ті, хто не встиг, можуть радісно вболівати і розважатися. Для них – фудкорт та лаунж зона. А також дитячий "Маркет".

Цього року на "Дрібноті" вперше влаштовують "Маркет". Це можливість для дітей підзаробити грошенят, відкривши власну крамничку на святі. Продавати щось. Наприклад, випічку, лимонад, хендмейд, моделі, забавки. Чи надавати послуги: плести коси, наносити біотату, розмальовувати фарбами для тіла, створювати 3D моделі. Головне, щоб все робилося дітьми, а не батьками. Можна навіть відкрити підприємство разом із друзями, коли 2-4 дитини роблять щось разом.

Реєстраційна анкета на "Маркет"

Із запитаннями телефонувати: 099 462 49 46, Анна Климовець.

Послухати "небесну" музику

У кав’ярні "Небо" (вул. Василіянок, 3) відбудеться "Вечір християнської музики" – зустріч у неділю, 2 червня, о 18:00.

Захід присвячено пам’яті Блаженнішого Любомира Гузара. Програма буде заповнена молитвою у стилі Тезе, піснями прослави та молитвою на вервичці.

Про резервацію столиків телефонуйте за ном. 0955752338

Навчити малечу паперової філіграні

Майстер-клас зі створення картини в стилі квілінг в неділю відбудеться у франківській книгарні "Є", що на "стометрівці". Запрошують дітей віком 5-12 років. Початок – о 12.00.

Квілінг – це мистецтво прикрашання різних предметів завитками з паперу, простий і дуже красивий вид рукоділля, що не вимагає великих витрат. В епоху Середньовіччя він набув поширення в Європі, а зараз з квілінгом працюють художники  всього світу. На майстер-класі познайомлять з цікавою технікою квілінгу – виготовленням композицій із скручених в спіраль паперових смужок. Її називають також "паперовою філігранн".

Організатори кажуть, що таке заняття відкриє дітям ще одну можливість творчо провести час та дасть змогу продемонструвати свої фантазію та уміння. Вхід вільний.

Провести День сім'ї на Промприладі

Цілий недільний день можна цікаво прожити з родиною у Франківську. З 11.00 до 19.00 у відкритому просторі оновленого заводу пройде свято "День сім’ї на Промприладі".

Батьки та діти мають чудову можливість провести весь день на одній з найкреативніших та найсучасніших локації Івано-Франківська. Зайняті будуть усі – передбачені індивідуальні програми, майстер-класи, панельні дискусії, розваги, корисні поради. Все це – безкоштовно.

Так, на події представлять цікавий семінар на тему "Діти і гаджети". "Ми не будемо страшити вас інформацією про "15 хвилин в день", – пишуть організатори. – А дамо конкретні поради, як влаштувати дозвілля сім'ї так, щоб не хотілося сидіти в телефонах".

2

Можна буде дізнатися також про "ЕКОномний будинок" та як розпочати життя з нуля, пройшовши великі випробування, допомагати іншим і будувати якісно власне життя.

"Мама для мами" – передбачені і суто жіночі теревені. Відомо, що жінкам у статусі мами часто потрібна підтримка, інколи проста порада, деколи дуже професійна консультація. Як собі дати ради, не впасти в депресію, не стати типовою домогосподаркою і прикрою жінкою, буде розповідати психолог Галина Артиш. А психолог-сексолог Аурелія Болюк виступить із лекцією про специфічні "жіночі ресурси".

І це не все. Більше про подію – ТУТ.

Сходити в кіно від "Чілдрен КіноФест"

Щодня – від 1-го до 9-го червня у франківському кінотеатрі "Люм'єр" відбуваються безкоштовні кінопокази. В межах Всеукраїнського фестивалю дитячих і підліткових фільмів йдуть найкращі українські та іноземні стрічки 2018 року. Сеанси щодня о 10.00 та о 12.30.

3

У суботу, 1 червня, можна подивитися мультфільм "Вкрадена принцеса". А в неділю, 2 червня, покажуть підлітковий хорор "Кімната 213" – вхід 12+.

Реєстрація на безкоштовні кіносеанси ТУТ.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: